fbpx
Сьогодні
Відео 18:24 21 Кві 2024

Робимо все можливе, щоб збільшити захист неба, - Президент

Фото: Офіс Президента

України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні заявив, що Україна робить все можливе, щоб збільшити захист неба.

Про це пише Рубрика з посиланням на сайт Глави держави.

Як розповів Зеленський, сьогодні йому доповідав головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Доповідь стосувалася найбільш гарячих точок фронту.

"Часів Яр та інші ключові напрямки на Донеччині: Покровський, Курахівський, а також Харківщина – Купʼянський напрямок. Наші позиції, наші результати. Я дякую кожному солдату, кожному командиру, усім нашим бойовим підрозділам, які дійсно влучні та стійкі", – сказав український президент.

Також, за словами Зеленського, Сирський доповів сьогодні про ураження цілей на окупованій території, а також про реалізовані операції та підготовку запланованих.

"Російська армія повинна нести втрати щодня, і кожен такий день – російських втрат – наближає для нас такий потрібний мир", – наголосив він.

Також сьогодні Президент розмовляв з міністром оборони Рустемом Умєровим про забезпечення України системами ППО.

"Ключове – це ППО. Робимо все можливе, контактуємо з усіма можливими партнерами, щоб збільшити захист неба – збільшити кількість та якість систем ППО в руках наших воїнів. Кожен лідер і кожна країна, які в цьому допомагають, є справжніми рятівниками життя", – додав Зеленський.

Він також зазначив, що Україна продовжує зараз контакти з американською стороною.

"На всіх потрібних рівнях. Для нас дуже важливе тепер оперативне рішення Сенату на підтримку українського пакета. Тож і на рівні Офісу, на рівні наших дипломатів активно працюємо, щоб був позитив політичний, у швидкому затвердженні пакета, а також і позитив у самому пакеті – його правильне наповнення, наповнення саме тим, що так очікують наші воїни на фронті. Цей час між політичними рішеннями й реальними ураженнями ворога на фронті, між затвердженням пакета й силою наших хлопців – час має бути максимально коротким. І сила – саме такою, яка дійсно може змінити ситуацію на передовій. Фронтове ППО потрібне так само, як і захист нашим містам і селам. Наші далекобійні можливості. Наша артилерія. Наші можливості розширювати простір нашого контролю. Зараз кожен день важливий – важливий у комунікації, у політиці, у логістиці. І я дякую всім нашим друзям у Сполучених Штатах, кожному нашому партнеру у світі, хто так само, як і ми в Україні, розуміє спільні можливості, спільні завдання. Всіма методами разом маємо зупиняти російський терор, обмежувати російський потенціал війни та примушувати Путіна визнати очевидне – визнати, що ця війна нічого йому не дасть" – наголосив глава держави.

Він подякував всім, хто з Україною та в Україні! Усім, хто б'ється заради нашої держави й заради наших людей, всім хто допомагає та працює на українську силу й захищає життя.

Раніше Президент Володимир Зеленський наголосив, що Patriot є системами протиповітряної оборони лише коли діють, і вони зараз потрібні у руках українців.

Нагадаємо, 18 квітня канцлер Німеччини Олаф Шольц зауважив, що партнери по НАТО можуть поставити Україні шість систем Patriot.

Також Нідерланди публічно заявили про готовність придбати батарею Patriot – це важливий момент.

Водночас міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Нідерланди не єдина держава, яка готова просто зараз викупити батарею ППО Patriot для подальшої передачі Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: