fbpx
Сьогодні
19:26 17 Кві 2024

Голосування щодо остаточного ухвалення законопроєкту про допомогу Україні відбудеться в суботу, – Джонсон

Спікер Палати представників США Майк Джонсон оголосив колегам, що законопроєкт про допомогу для України винесуть на голосування вже 20 квітня.

Про це повідомило CNN, а також американські журналісти, зокрема репортерка Politico у Конгресі США Олівія Біверс, пише Рубрика.

За даними медійників, Джонсон надіслав законодавцям повідомлення, де зауважив, що незабаром, протягом 17 квітня, опублікують тексти законопроєктів, які фінансуватимуть інтереси національної безпеки США та союзників в Україні, Ізраїлі та Індо-Тихоокеанському регіоні.

Джонсон повідомив, що нова пропозиція містить структуру кредиту для допомоги, а також розширену стратегію та підзвітність. Один з документів також пропонує на розгляд питання обмеження TikTok в США, санкції та «інші заходи протистояння» росії, Китаю та Ірану.

"Ці законопроєкти будуть винесені на розгляд за структурованим регламентом, який дозволить процес внесення поправок, разом з четвертим законопроєктом, який включає в себе Закон про РЕПО, законопроєкт про TikTok, санкції та інші заходи, спрямовані на протистояння Росії, Китаю та Ірану", – додав він.

Законопроєкти винесуть на розгляд із можливістю внести поправки. Спікер пообіцяв забезпечити час для «ефективного процесу внесення змін». Він очікує, що голосування щодо остаточного ухвалення цих законопроєктів відбудеться в суботу ввечері, 20 квітня.

Як раніше повідомляла Рубрика, Президент США Джо Байден закликав законодавців якнайшвидше схвалити додаткову військову допомогу для України та Ізраїлю.

Нагадаємо, що напередодні Спікер Палати представників Майк Джонсон представив чотири окремі законопроєкти щодо фінансування допомоги США для України, Ізраїлю, Тайваню, а також інших пріоритетів національної безпеки.

Очікують, що пакет документів буде офіційно внесений на розгляд нижньої палати в вівторок, 16 квітня, після чого впродовж 72 годин відбуватимуться стандартні процедури обговорення та внесення поправок.

Якщо процес не затягнеться, то нижня палата зможе винести на голосування законопроєкти вже в п'ятницю ввечері.

У разі ухвалення, пакет документів має бути по-новому розглянутий та проголосований у Сенаті США.

Варто додати, що днями Трамп після зустрічі з Джонсоном заявив, що не проти американської допомоги Україні. Але, за його словами, вона не має бути "подарунком". Таким чином Трамп підтримав ідею допомоги Україні в кредит, з якою виступали в Республіканській партії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: