fbpx
Сьогодні
11:05 17 Кві 2024

Чехія замовила для України 180 тисяч снарядів, - Фіала

Фото: з сайту Укрінформу

Уже укладені контракти на купівлю перших 180 тисяч боєприпасів у межах ініціативи Чехії щодо постачання Україні артилерійських снарядів.

Про це заявив прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала у статті для Financial Times.

Як зазначив очільник чеського уряду, вони також працюють над отриманням ще 300 тисяч додаткових снарядів.

Очікують, що боєприпаси до артилерії прибудуть на фронт найближчими місяцями.

"Ми працюємо над тим, щоб отримати ще 300 тисяч снарядів для України й вже уклали контракти на перші 180 тисяч. Вони будуть доставлені на фронт найближчими місяцями", – уточнив Фіала.

Прем'єр Чехії зазначив, що на сьогодні до ініціативи з закупівлі для України артилерійських снарядів поза НАТО та ЄС приєдналися близько 20 країн, які фінансують придбання шляхом своїх грошових внесків.

Мова йде майже про 500 тисяч снарядів калібру 155 мм та 300 тисяч снарядів калібру 122 мм у третіх країнах. Цієї кількості має бути достатньо, щоб забезпечити українську артилерію на кілька місяців активної бойової роботи.

Що відомо про ініціативу Чехії щодо пошуку боєприпасів для України

17 лютого на Мюнхенській конференції з безпеки президент Чехії Петр Павел заявив, що його країна ідентифікувала 500 000 снарядів калібру 155 мм та 300 000 снарядів калібру 122 мм, які можуть бути доставлені протягом кількох тижнів, якщо гроші будуть доступні.

Загалом закупівлю боєприпасів для України за межами Європи підтримують 15 країн.

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що у межах ініціативи із закупівлі артбоєприпасів для України можливе постачання 1,5 мільйона снарядів.

Варто додати, що Чехія вже ідентифікувала понад мільйон одиниць артилерійських боєприпасів у країнах за межами Європейського Союзу, які можна придбати для передачі Україні.

Своєю чергою президент Чехії Петр Павел заявив, чеська ініціатива набрала обертів.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: