fbpx
Сьогодні
15:23 14 Кві 2024

У Луцьку відбувся благодійний марафон, на якому продавали ляльки-мотанки із Бахмута

Фото: Суспільне Луцьк

У Луцьку відбувся благодійний марафон "Великдень зігріває душі", під час якого розпочався продаж ляльок-мотанок, знайдених військовими 14-ї окремої механізованої бригади у зруйнованому Бахмуті на Донеччині.

Про це розповіла Суспільному співорганізаторка марафону Алла Єфремова.

Як повідомляють, ляльки-мотанки з Бахмута передала волонтерам вдова загиблого військовослужбовця Ірина Смірнова.

"Хлопці (військові — ред.) відходили з міста і побачили, що розкидані багато ляльок, вони в болоті були й перша думка була – не дуже хотілось брати, бо це чиєсь, а з іншої сторони вони розуміли, що ляльки приречені, якщо залишаться тут. Вони їх позбирали і врятували три великі коробки цих прекрасних мотанок", — розповіла жінка.

Ляльки-мотанки з Бахмута

Фото: Суспільне Луцьк

Ірина є засновницею проєкту для дружин та матерів військових "Нить продовження життя", де створює вишиті стрічками сорочки, кошики, сукні та навчає цього мистецтва й жінок.

Як уточнюють, у Луцьк доставили понад сотню врятованих на передовій ляльок. Зібрані від продажу кошти передадуть для потреб 14-го окремого мотострілецького батальйону.

Ляльки-мотанки з Бахмута

Фото: Суспільне Луцьк

За словами Алли Єфремової, благодійний марафон триватиме до Великодніх свят. Крім ляльок-мотанок, є й інші благодійні лоти.

Станом на 11 квітня вдалося зібрати понад 21 тисячу гривень.

Зараз ці унікальні ляльки можна придбати в обласній бібліотеці для юнацтва, де їх представила одна з організаторок марафону, Алла Єфремова.

Нагадаємо, що "Рубрика" розповідала про проєкт, що об'єднав майстрів з усієї України та допомагав конвертувати рукотвори на підтримку іноземців українському війську. Читайте докладніше у нашому матеріалі: ""Вдячні кожному, хто донатить за кордоном": як українські "бандерольки перемоги" мотивують іноземців підтримувати Україну".

Окрім того, Фандрейзингова платформа UNITED24 разом із французьким розробником Endorah презентували Minesalt — гру на базі Minecraft, яка відтворює знамениті соляні копальні Соледара. Битва за це місто на Донеччині тривала понад рік. З лютого 2023 року Соледар окупований росією.

Мета проєкту — нагадати світу про війну в Україні та зібрати кошти на відбудову Великокостромської гімназії, яку зруйнували росіяни.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: