fbpx
Сьогодні
11:32 29 Бер 2024

У Львові для незрячих пішоходів зі світлофорів звучатиме шум потяга: навіщо це рішення

Фото: Конкурент

Для підвищення безпеки незрячих пішоходів у Львові світлофори через трамвайні колії можуть зазвучати шумом потяга.

Про це повідомляє ЛКП "Львівавтодор", пише Рубрика.

У чому проблема?

Загалом у Львові є понад 500 регульованих пішохідних переходів, з яких близько 200 обладнані звуковою сигналізацією. Це жваві пішохідні переходи з постійним потоком людей.

Тому вкрай важливо забезпечити їх усіх звуковими оповіщувачами. Звуковий супровід світлофорів потрібен не тільки незрячим, а й багатьом людям похилого віку.

Яке рішення?

Тому у Львові для підвищення безпеки незрячих пішоходів світлофори через трамвайні колії можуть зазвучати шумом потяга.

Як це працює?

Відомство спільно з громадськими організаціями, які займаються підтримкою людей з порушеннями зору, напрацьовує єдине рішення щодо впровадження типового звукового сигналу для світлофорів на пішохідних переходах через трамвайні колії.

"Плануємо його масштабувати на всіх регульованих пішохідних переходах", – відзначає Львівавтодор.

Минулого тижня профільні спеціалісти підприємства обговорювали це питання з представниками Львівського обласного осередку всеукраїнської громадської організації "Українська спілка інвалідів – УСІ".

Наразі розглядається можливість доукомплектування світлофорних об'єктів сучасними звуковими пристроями українського виробництва, функціонал яких дозволяє обирати характер звуку, регулювати його діапазон гучності та вимикати їх у нічний період доби.

У цих моделях є можливість запрограмувати будь-який звук у залежності від потреби.

Зокрема, розглядається варіант відтворення звуковими пристроями на регульованих пішохідних переходах через трамвайні колії шуму потяга. Такий звук добре відрізняється від сигналу, що сповіщає про ввімкнення зеленого світла через проїзні частини і відповідно допоможе підвищити безпеку для пересування незрячих пішоходів.

Як повідомлялось, у Львові на одному з майданчиків паркомісця для маломобільних людей підвищують до рівня хідника.

Також повідомлялось, що у Винниках, що на Львівщині, вулицю Івасюка біля госпіталю ветеранів війни та репресованих, облаштовували відповідно до вимог безбар'єрності.

Окрім того, на львівській площі Ринок планують облаштувати простір – доріжки доступності – для безперешкодного переміщення маломобільних груп.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: