fbpx
Сьогодні
Фото 14:58 13 Бер 2024

На Черкащині суд арештував гвинтокрили та літаки підприємців з Криму, які фінансують рф

Фото: Телеграм / Офіс Генерального прокурора

У Черкаській області суд за клопотанням прокурорів арештував 4 гвинтокрили та 2 літаки кримських підприємців, які причетні до фінансування російської збройної агресії проти України.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора, пише Рубрика.

Слідство встановило, що після анексії півострова росією ці підприємства переоформили відповідно до вимог російського законодавства. Наразі вони провадять свою господарську діяльність з рф і сплачують податки, фінансуючи країну-агресора.

літак, арешт

Фото: Телеграм / Офіс Генерального прокурора

Як повідомляють у прокуратурі, арештували:

  • 4 гелікоптери Мі-2 (МіІ-2),
  • 2 літаки АН-2 (Antonov-2).

Зауважують, що у лютому дев'ятьом українським підприємцям, зареєстрованим у Криму, повідомили про підозру. Вони займаються рекреаційним та агропромисловим підприємництвом.

У рамках кримінальної справи встановили, що у власності компанії, де підозрювані є засновниками та кінцевими бенефіціарами, перебуває ряд об'єктів рухомого майна.

"З метою блокування рухомих активів та запобігання їх перереєстрації на підставних осіб для уникнення подальшої конфіскації майна за клопотанням прокурора накладено арешт на гелікоптери та літаки, що належать товариству. Також арештовано майно та корпоративні права підприємців на понад 35 млн грн", – зазначили в ОГП.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: