fbpx
Сьогодні
13:58 10 Кві 2024

Розвідка Британії: росія планує цьогоріч набрати до свого війська 400 тисяч контрактників

English version here

У 2024 році російська влада, щоб компенсувати значні втрати у війні проти України, хоче залучити до своєї армії близько 400 тисяч військовослужбовців за контрактом.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міноборони Великої Британії станом на 10 квітня.

Як зазначають британські аналітики, влада рф продовжує призов нових військових щовесни та восени. Так, черговий весняний призов цьогоріч розпочався 1 квітня. У рф планують призвати на службу близько 150 тисяч військовослужбовців віком 18-30 років.

Згідно з даними британської розвідки, ці призовники служитимуть 12 місяців у всіх родах збройних сил рф, але наразі вони не залучені до бойових дій в Україні. Військовослужбовці строкової служби залучаються до військових гарнізонів по всій території рф.

Водночас деякі строковики, ймовірно, служать у прилеглих до українського кордону підрозділах.

"Зазначається, що російські війська в Україні укомплектовані військовослужбовцями-контрактниками та деякими резервістами, мобілізованими наприкінці 2022 року. На військовослужбовців строкової служби зазвичай чиниться тиск, щоб вони вступили на службу за контрактом і потім проходили службу в Україні.

Ймовірно, російська влада не хоче ризикувати бойовими втратами серед солдатів строкової служби, що, швидше за все, буде непопулярним кроком", наголошують у британській розвідці.

У Міноборони Британії уточнили, що втрати серед бійців-контрактників більш прийнятні для (російського – ред.) суспільства.

"Цьогоріч РФ прагне набрати близько 400 000 військовослужбовців за контрактом для того, щоб підтримати свої війська в Україні, які зазнали величезних втрат, а також, щоб підтримати раніше оголошені плани збільшити чисельність збройних сил до 1,32 мільйона цього року та 1,5 мільйона пізніше", підкреслили у повідомленні.

Що відомо про мобілізацію в росії

Додамо, що москва планує і далі поповнювати лави окупантів. Нещодавно в Британії спрогнозували, що путін планує призвати ще 170 тисяч людей для війни проти України.

А путін заявив, що до кінця року на війну проти України назбирає півмільйона росіяннаразі воюють 617 тисяч.

Окрім того, продовжується прихована мобілізація на тимчасово окупованих територіях України. На території Луганської області російські загарбники розпочали так звану весняну хвилю "мобілізації".

Також на лівому березі Дніпра окупанти під виглядом "виборів" збирали інформацію про людей для того, щоб їх потім мобілізувати.

Своєю чергою у британській розвідці вважають, що плани рф створити вже цього року дві нові армії зіштовхнуться з нестачею нової техніки та проблемами з інфраструктурою.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: