fbpx
Сьогодні
09:52 19 Бер 2024

Гуменюк: на лівому березі Дніпра загарбники активізують мобілізацію

Фото: Міноборони рб

На лівому березі Дніпра окупанти під виглядом "виборів" збирали інформацію про людей для того, щоб їх потім мобілізувати.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомила керівник об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"На лівому березі Дніпра буде активізовано мобілізацію. Це передбачають і голови місцевих адміністрацій, і представники руху спротиву. Окупанти збирали дані на людей протягом всієї передвиборчої кампанії й протягом проведення "виборів". Вони зібрали максимальний перелік осіб, зокрема чоловічої статі, які підходять за віком і можуть бути мобілізовані", – сказала Гуменюк.

Спікер ОК "Південь" зазначила, що зараз також:

  • посиляться подворові обходи,
  • перевірка населення,
  • формування нових загонів територіальної оборони, з яких потім формується резерв передової.

Окрім того, Гуменюк підкреслила, що під час псевдовиборів на ТОТ люди дослухалися рекомендацій України й намагалися уникнути виборчих ділянок, але окупанти не припиняли потужного тиску з використанням озброєних людей, які робили подворові обходи.

"Якщо люди не йшли на виборчу ділянку представники колаборантів брали урни, ходили по домівках і збирали голоси", – додала керівник об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь".

Ситуація на лівобережжі Херсонщини

Сили оборони продовжують розширювати плацдарм на лівобережжі Дніпра. Українські захисники мужньо утримують зайняті позиції, поступово та методично проводять заходи з укріплення та розширення плацдарму.

Проте ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра, попри значні втрати російські окупанти здійснюють аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів.

Нагадаємо, раніше Гуменюк повідомляла, що кількість ворожого угруповання на лівому березі Дніпра оцінюється у понад 70 тисяч особового складу й сотні одиниць озброєння та техніки.

Також повідомлялось, що поширена російським військовим командуванням інформація про зачищення плацдарму на лівому березі Дніпра не відповідає дійсності.

Проте українські військові не здають свої позиції та продовжують тримати плацдарм у Кринках.Окрім того, військові розповідали, чому на лівобережжі Херсонщини важливо розширювати плацдарм.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: