fbpx
Сьогодні
Відео, фото 15:35 10 Кві 2024

Перша леді на Рівненщині взяла участь у форумі з питань реформи шкільного харчування

Фото: Фейсбук / Зеленська

У Рівненській області за участі дружини Президента Олени Зеленської відбувся 19-й регіональний форум з питань упровадження реформи шкільного харчування.

Про це Зеленська написала у Фейсбуці, пише Рубрика.

За її словами, "команда реформи шкільного харчування працює весь час заради позитивних емоцій школярів від харчування в закладах освіти, щоб попри війну та випробування, які випали на долю наших дітей, нагодувати їх корисно, смачно і почути ось таку, найвищу оцінку".

"Це вже 19-й за ліком наш регіональний форум, і він особливий, бо підсумовує цілий етап нашої роботи – так зване каскадне запровадження, за якого регіони вчилися новим стандартам один в одного. Починаючи з перших зустрічей, які відбулися на Київщині, і закінчуючи організацією власних регіональних форумів, кожен із яких містив уже власний досвід", – зазначила дружина Президента.

За її словами, "19 регіонів розробили на базі державної свої, обласні програми реалізації Стратегії реформи шкільного харчування на період до 2027 року – з урахуванням місцевих особливостей. Саме так реформа стала дійсно всеукраїнською. Не продиктованою згори, а горизонтальною. Увібрала в себе багатий досвід, різні особливості, найефективніші рішення. Ожила й запрацювала".

"Коли борешся за якість харчування, неминучим викликом стає вартість порції. А вона постійно зростала через спровоковані російським нападом інфляцію та зниження платоспроможності родин", – підкреслила перша леді.

Вона зауважила, що "завдяки нашим форумам регіони гідно відповіли й на цей виклик: на початку 2024 року багато з них почали виділяти на харчування більше коштів, особливо для пільгових категорій і молодших школярів".

"Чому роблю на цьому акцент? Бо реалізуємо реформу в час загрози. Для нас, для наших дітей. І протиставити загрозі маємо ще більше піклування. Якщо дитина після шкільного обіду всміхається, це впливає і на її життєстійкість. А отже, це вплине на всю її родину, на все суспільство", – наголосила Зеленська.

Фото: Фейсбук / Зеленська

Нагадаємо, будівництво першої в Україні фабрики-кухні завершилося в Бучі Київської області.

Зазначимо, що будівництво фабрики-кухні в Бучі є частиною реформи шкільного харчування. Роботи стартували навесні 2023 року.

Також, як раніше повідомляла Рубрика, перша леді анонсувала, що в Лозовій на Харківщині побудують ще одну фабрику-кухню.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: