fbpx
Сьогодні
15:15 10 Кві 2024

Команда Inheart запустила цифрові меморіали для загиблих захисників

English version here

Фото: Inheart

Сервіс для збереження пам'яті про померлих близьких Inheart запустив можливість створення цифрових меморіалів для воїнів, які віддали життя під час захисту України від російської агресії.

Про це йдеться на сайті Inheart, повідомляє Рубрика.

У чому проблема?

За словами артдиректора дизайн-студії "Антрацит" та розробника сервісу Inheart Олександра Сидорова, пілотну версію продукту запустили у листопаді минулого року, щоб зрозуміти, чи потрібна людям послуга із цифрового збереження пам'яті і за перші два тижні було створено понад 250 сторінок пам'яті.

Третина з них – меморіали загиблих воїнів.

"Коли я побачив запит від сімей військових, команда адаптувала сервіс до військового контексту. Ми прагнемо зробити сервіс гідним того, щоб фіксувати історичний момент та особисті трагедії", – підкреслив Сидоров.

Яке рішення?

Цифрові меморіали воїнів, які загинули у війні з рф, можна самостійно оформити на платформі Inheart. Користувачі отримають QR-код, який можна розмістити на місці поховання чи пам'яті, щоб мати швидкий доступ до спогадів.

"Завдяки цьому можна зберігати спогади про близьку людину та розповідати про бойовий шлях спочилих Героїв", – ідеться у повідомленні.

Зазначається, що під час розробки сервісу команда консультувалася та аналізувала фідбек від військових і сімей, що втратили близьких на війні.

Фото: Inheart

Як це працює?

На сторінці пам'яті друзі та близькі зможуть залишити слова підтримки, а побратими – ділитися спільними знімками, яких може не бути в родини.

Також за бажанням, родина бійця може розповісти про останні дні та місце, де сталася трагедія.

Як повідомляють розробники, на сторінках пам'яті використовується перший в Україні меморіальний шрифт UAF Memory, розроблений бренд-дизайнером Збройних сил України для вшанування полеглих воїнів.

Створення цифрових меморіалів для українських захисників є безоплатним.

За додаткову плату можна замовити друк металевого QR-коду на сторінку пам'яті та прикріпити його до надгробка. Коли близькі та побратими відвідуватимуть місце поховання, можна буде легко просканувати QR-код, що веде на цифровий меморіал захисника.

Фото: Inheart

Також охочі можуть підтримати сервіс Inheart, зробивши донат на монобанку. Оскільки сервіс потребує оренди великого простору на хмарних сховищах, щоб безпечно зберігати великі бібліотеки фотографій і відео.

Для того, щоб створити цифровий меморіал для загиблого військового потрібно написати біографію у зручному конструкторі історій на сайті Inheart.memorial, додати дорогі пам'яті знімки, перелічити нагороди та вказати місце поховання.

Нагадаємо, меморіальне кладовище планують створити на території Гатненської громади Київської області. В уряді стверджували, що проєктування кладовища мають завершити до 30 липня 2025 року.

Кабінет міністрів 15 березня ухвалив розпорядження щодо остаточного визначення місця розташування Національного військового меморіального кладовища (НВМК). Міністерство у справах ветеранів надало роз'яснення щодо того, хто має право бути там похованим.

23 березня стало відомо, що Національному військовому меморіальному кладовищу вже передали в постійне користування земельні ділянки, що розташовані у Київській області: відтепер розпочнеться "новий динамічний" розвиток проєкту.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: