fbpx
Сьогодні
Фото, відео 19:59 12 Гру 2023

В Україні створили перший меморіальний шрифт: для чого це рішення

English version here

Фото: Дмитро Растворцев/Behance

Дизайнери створили перший український меморіальний шрифт UAF Memory. Ним робитимуть написи на памʼятниках та надгробних каменях загиблих захисників та захисниць.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на бренд-дизайнера ЗСУ Тараса Іщика.

У чому проблема?

"В день Збройних Сил України і щодня від початку цієї кровопролитної війни, ми згадуємо всіх, хто поклав на вівтар незалежності України найдорожче, свої життя. І чим більше прапорів на наших цвинтарях ми бачимо, тим більше розмов щодо того, як мають бути оформлені поховання військовослужбовців, якою має бути їхня естетика і "де ж наш Арлінгтон", – написав у соціальній мережі Фейсбук Тарас Іщик.

Яке рішення?

Шрифт UAF Memory розробив український шрифтотворець Дмитро Растворцев разом із командою. В ньому поєднані приклади різних меморіальних написів доби національно-визвольних змагань, поховань в діаспорі та загальносвітових меморіальних тенденцій.

Як це працює?

Шрифт підтримує 95 мов. UAF Memory є у вільному доступі за посиланням.

"Хочеться, аби цей шрифт не був на різних неестетичних памʼятниках, але кожен і кожна військовослужбовиця заслужила напис свого імʼя та прізвища, військового звання та напису "За Україну! За її волю" українським меморіальним шрифтом", — додав Іщик

Приклад використання українського меморіального шрифту

Фото: Дмитро Растворцев/Behance

Дмитро Растворцев розробляв шрифти для багатьох українських і міжнародних видань, агенцій та компаній. Також він створив шрифт для української "Дії". Дмитро розробляв логотипи для міст, шрифти для Національного художнього музею та "Картинної галереї". Його роботи отримали нагороди на міжнародних конкурсах TypeArt, Modern Cyrillic, Morisawa Type Design Competition.

Нагадаємо, фонд Projector Institute створив проєкт "Шрифтова абетка української ідентичності" – інтерактивну абетку модерних українських шрифтів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: