fbpx
Сьогодні
21:46 09 Кві 2024

Японія продовжить підтримувати медичну сферу України

Фото: МОЗ

На зустрічі керівництва МОЗ України з Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні Мацуда Кунінорі та Головою Офісу JICA в Україні Хідекі Мацунагою йшлося про продовження співпраці в частині розвитку медичної інфраструктури та посилити спроможність України в наданні медичної допомоги.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на МОЗ.

Зокрема, міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко та заступниця міністра охорони здоровʼя Марія Карчевич подякували народу Японії за системну підтримку медичної сфери України і зазначили, що Японія – один із найбільш надійних та послідовних партнерів нашої держави у боротьбі з терористичною росією.

Японія продовжить підтримувати медичну сферу України

Фото: МОЗ

За понад два роки повномасштабної війни Японія вже надала Україні фінансової підтримки на більше ніж 12 мільярдів доларів, у тому числі для медичної сфери.

«Щиро вдячні Японії та японському народові за підтримку – значна кількість обладнання, лікарських засобів, автомобілів швидкої допомоги від уряду Японії і неурядових організацій уже доставлені в Україну і рятують життя українців. Вірю, що наша системна співпраця у цьому напрямі лише міцнішатиме та продовжуватиметься», – зазначив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Зі свого боку Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі наголосив, що підтримка сфери охорони здоров'я є і буде одним із пріоритетних напрямів для уряду Японії – не лише поки триває війна, а і після її завершення.

Японія продовжить підтримувати медичну сферу України

Фото: МОЗ

Також під час зустрічі було підкреслено, що усі проєкти, заплановані до впровадження та підтримки медичної сфери України зі сторони уряду Японії, тривають, а деталі і кроки щодо реалізації узгоджуються відповідальними особами зі сторони МОЗ України та Посольства Японії в Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: