fbpx
Сьогодні
21:36 08 Кві 2024

У Дії відновили сервіси для ВПО: як працює це рішення

Фото: Мінцифри

У застосунку "Дія" повернули послуги для внутрішньо переміщених осіб. Відтепер у застосунку можна оформити довідку ВПО та грошову допомогу одразу на всю сім'ю в одній заяві. 

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство цифрової трансформації України.

Яке рішення?

Раніше в Дії можна було оформити довідку переселенця та виплати лише на себе й дитину. Тепер одну заяву можна подати за всю сім'ю: за себе, чоловіка або дружину,  дітей, які покинули дім через війну разом з вами. Зокрема, можна оформити виплати для дітей, які народилися вже після переміщення.

Як це працює?

Як отримати довідку ВПО та грошову допомогу в застосунку Дія?

  • Зайдіть у Дію та оновіть застосунок.
  • Натисніть Сервіси — Отримати довідку ВПО.
  • Вкажіть адресу поточного місця проживання та підтвердьте геолокацію.
  • Введіть дані про членів сім'ї.
  • Виберіть картку єПідтримка, щоб отримувати фінансову допомогу
  • Вкажіть, яка допомога вам необхідна — потреби в медичному обслуговуванні, освіті або ж гуманітарці, та залиште контактні дані.

Довідка ВПО зʼявиться в Дії поруч з іншими цифровими документами, а кошти надходитимуть на картку єПідтримка за всіх членів сім'ї.

Важливо: сервіс доступний лише для громадян, які ще не мають довідки ВПО. Люди, які виїхали за кордон або перебувають на тимчасово окупованій території, не можуть отримати довідку ВПО та допомогу.

Послуга реалізується Мінцифрою спільно з Міністерством соціальної політики України за підтримки Фонду Східна Європа, а також Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансування Уряду Швеції в межах "Проєкту підтримки Дія".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: