fbpx
Сьогодні
17:37 08 Кві 2024

Ще одна спецоперація ГУР: на російському малому ракетному кораблі "Серпухов" виникла пожежа

Ілюстративне фото Wikipedia Commons

У Калінінградській області сталася пожежа на російському ракетному кораблю "Серпухов". Він має значні ушкодження.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на РБК-Україна.

Як розповіли джерела виданню, пожежа на борту "Серпухова" сталася 7 квітня. Йдеться про малий ракетний корабель проекту 21631 "Буян-М" (є п'ятим кораблем серії).

Відомо, що горів ракетоносій у військово-морській базі "Балтійськ" в Калінінградській області РФ. Втім, що стало причиною загоряння джерело не уточнює.

Згодом у ГУР розповіли деталі спецопераці.

"Через пожежу всередині ракетного корабля повністю знищені його засоби зв'язку та автоматизації. Відновлення боєздатності "сєрпухова" потребуватиме тривалого часу", – йдеться у повідомленні.

"Серпухов" – це малий ракетний корабель проекту 21631 "Буян-М". До кінця 2016 року був у складі Чорноморського флоту. З 2017 року – Балтійський флот. Корабель названо на честь міста Серпухів та було спущено на воду 3 квітня 2015 року.

Водотоннажність – 949 т, довжина – 74,1 м, ширина – 11 м, висота – 6,57 м, осад – 2,6 м. Екіпаж – 32 особи. Максимальна швидкість – 25 вузлів. Дальність ходу – 2500 миль (при швидкості ходу 12 вузлів). Автономність – не менше 10 діб.

Згідно з відкритих джерел, корабель обладнаний установкою вертикального пуску (УВП) 3С14 на 8 крилатих ракет "Онікс", у перспективі 3M22 "Циркон", а також "Калібр", що дозволяє завдавати ударів цими ракетами по наземних цілях на відстань до 1500 км (з неядерною бойовою частиною) за іншими даними до 2000 км.

Удари по "Ямалу" та "Азову"

23 березня у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи, зокрема, у Севастополі. OSINT-аналітики зазначали, що у Севастополі міг бути уражений великий вузол зв'язку Чорноморського флоту Росії.

У російських Telegram-каналах 24 березня з'явилася інформація, що в Севастополі був вражений "добре замаскований командний пункт, в якому під час удару перебувало понад два десятки офіцерів".

Пізніше цього ж дня в Генштабі ЗСУ розповіли, що Сили оборони України завдали ударів по об'єктах російських окупантів у Севастополі. Було знищено два десантні кораблі РФ – "Ямал" і "Азов" і центр зв'язку та декілька об'єктів інфраструктури Чорноморського флоту рф.

25 березня у ГУР розповіли, що пошкодження російського БДК "Ямал" є критичними. У свою чергу, спікер ОК "Південь" Наталія Гуменюк розповіла, що через удар по "Ямалу" та "Азову" суттєво постраждали російські логістика та управління військами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: