fbpx
Сьогодні
11:25 07 Кві 2024

Окупанти все частіше залучають авіацію: Гуменюк прокоментувала ситуація в районі Роботиного

Фото: AP

У районі Роботиного Запорізької області російські загарбники не припиняють атакувати позиції українських військових: на сьогодні окупанти перемикнулися на авіацію, тиснуть КАБами та ракетами.

Про це заявила керівницю Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк під час телемарафону.

"Росіяни не припиняють атак, але в суходолі вони дещо знизили свій тиск, зараз перемикнулися переважно на авіацію.

Намагаються тиснути керованими авіабомбами, некерованими авіаційними ракетами, завдавати ударів так, щоб наші підрозділи не мали змоги нормально закріпитися і розглядати свої перспективи", – розповіла очільницю пресцентру.

Водночас Гуменюк додала, що сили оборони продовжують бойову роботу.

"Штурми, хоча їх було лише два, були відбиті. Працюємо над тим, щоб авіація ворога була не такою активною", – констатувала Гуменюк.

Ситуація на Запорізькому напрямку

За даними Генштабу, на Оріхівському напрямку ворог минулої доби, 6 квітня, 2 рази атакував позиції наших захисників у районах Старомайорського Донецької області; Роботиного Запорізької області.

Раніше Гуменюк повідомляла, що у Запорізькій області ситуація в районі Роботиного динамічна, але не критична: минулої доби Сили оборони відбили тут 6 штурмових атак.

Також ворожа армія почала активніше застосовувати боєприпаси з отруйною речовиною. Нагадаємо, українські військові, які відбивають російську агресію у Запорізькій області, стикнулися із новою загрозою – використанням окупантами отруйного газу як зброю.

Окрім того, активними темпами на Запоріжжі триває фортифікаційне будівництво. Підрядники в комунікації із військовими будують надсучасні укриття для особового складу, які зможуть захисти від артилерійських обстрілів та навіть від FPV-дронів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: