fbpx
Сьогодні
15:51 20 Бер 2024

Ситуація в районі Роботиного: окупанти не припиняють "м’ясні" штурми

English version here

Фото: Anadolu Agency

У Запорізькій області ситуація в районі Роботиного динамічна, але не критична: минулої доби Сили оборони відбили тут 6 штурмових атак.

Про це в ефірі Радіо Свобода повідомила начальниця Об'єднаного координаційного центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

"Тут треба пам'ятати, що на таких відкритих поверхнях, як цей регіон, лінія зіткнення досить рухлива, і зміна позицій може відбуватися навіть протягом однієї доби – на декілька метрів, декілька десятків метрів. Але це не критично, це нормальний розвиток бойових подій", – зазначила речниця ОК "Південь".

Як зауважила Гуменюк, ворог не припиняє "м'ясних" штурмів, продовжує тиснути, маючи кількісну перевагу.

"Основна форма тиску тут – це групи кількістю до відділення, зосереджені з різних напрямків і спрямовані на наші позиції", наголосила начальниця координаційного центру.

Спікерка також зазначила, що Сили оборони відбили шість штурмів ворога за минулу добу. Біля Роботиного російські війська активно використовують артилерію та дрони. Кількість російських військ на цьому напрямку не змінюється, однак частково їх перекидають на Херсонський напрямок.

"У них складна ситуація і в напрямку нашого лівобережного плацдарму (на Херсонщині – ред.), де їм важко збирати групи для проведення штурмових дій.

Саме тому вони використовують цей момент як ротацію, переміщуючи підрозділи, які не обізнані в ситуації, на той напрямок, де можна ще сформувати з них штурмові команди.

Цей процес ми спостерігаємо вже досить давно, але загальна кількість угруповання військ "Днепр" не змінюється і продовжує бути, в принципі, у відмінусування з нашого боку", – зазначила речниця.

Що відомо про ситуацію на фронті

За даними Генштабу, минулої доби на Оріхівському напрямку ворог 6 разів атакував позиції українських захисників в районах населених пунктів Старомайорське Донецької області та Роботине Запорізької області.

Як повідомили у військовому командуванні, авіація Сил оборони за минулу добу завдала ударів по 6 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян.

Своєю чергою, підрозділи ракетних військ завдали ураження по:

  • 2 складах боєприпасів,
  • 1 наземному пункту управління БПЛА,
  • 1 станції РЕБ окупантів.

Загалом минулої доби, 19 березня, Сили оборони ліквідували ще близько 700 загарбників, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали понад 433 тисячі військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: