fbpx
Сьогодні
Фото 08:23 06 Кві 2024

Окупанти завдали комбінованого удару по Україні "шахедами" та ракетами: через влучання у Харкові - 6 загиблих

Фото: Нацполіція

У ніч на 6 квітня російські загарбники запустили кілька груп "шахедів" та ракети різних типів, внаслідок чого у Харкові лунали вибухи. Унаслідок влучання загинули шестеро людей, ще 10 поранені. На Київщині працювала протиповітряна оборона, гучно було і в Запоріжжі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Повітряних сил ЗСУ, голову Харкова Ігоря Терехова, Макарівського голову Вадима Токара.

Як повідомляли повітряники, близько опівночі безпілотники було зафіксовано на Запоріжжі у напрямку Дніпропетровської області.

Згодом військові зазначили про декілька нових груп ударних БпЛА, які рухаються з акваторії Чорного моря у напрямку Миколаївської області, а звідти – на Одещину.

Далі стало відомо, що ворожі дрони на межі Запорізької та Дніпропетровської областей і рухаються у напрямку Запоріжжя. Ще одна група "шахедів" залетіла на Дніпровщину з Донецької області.

Уже під ранок стало відомо, що дрони з Вінницької та Житомирської областей рухаються у напрямку Хмельниччини. Під загрозою був Старокостянтинів.

Згодом вибухи пролунали на Хмельниччині, та на Запоріжжі.

Харків

Керівник ОВА о 00:20 повідомив, що окупанти завдають ударів по Харкову. Про атаку на місто також пише мер Харкова Ігор Терехов.

Згодом Синєгубов додав, що зафіксовані влучання поруч із житловою забудовою.

"Ворожі БПЛА влучили по масовій забудові у Харкові, пошкодили приватні домоволодіння у Малій Данилівці. Обстріл стався близько 00:20. Оперативно на місце події прибули всі профільні служби: поліціянти, рятувальники, медики. Внаслідок влучання російського БПЛА Shahed в Шевченківському районі міста Харкова загинуло двоє чоловіків. Особи загиблих встановлюють поліцейські", повідомили у поліції Харківської області.

Харків обстріл

Фото: Нацполіція

Правоохоронці підтвердили поранення вісьмох громадян: "З вибуховими травмами, осколковими пораненнями їх доставили до лікарень міста. Серед поранених дві жінки 25 та 52 років, шість чоловіків віком від 23 до 76 років".

Також у МВС зазначають, що внаслідок обстрілу у Харкові пошкоджено шість багатоповерхівок, АЗС, магазин, автомобіль. В селищі Мала Данилівка без постраждалих. Пошкоджено приватне домоволодіння.

Харків обстріл

Фото: Нацполіція

Своєю чергою Терехов рано вранці поінформував, що внаслідок нічного удару по Шевченківському району міста загинули шестеро людей та 10 поранених.

За його словами влучання БПЛА прийшлося по житловій забудові – пошкоджені щонайменше:

  • 9 багатоповерхівок,
  • три гуртожитки,
  • низка адміністративних будівель,
  • крамниця, АЗС, СТО та авто.
Харків обстріл

Фото: Нацполіція

Керівник ОВА Синєгубов розповів, що наймолодшому постраждалому 23 роки, хлопець отримав вибухову травму та уламкові поранення.

У середньому стані також 25-річна та 71-річна жінки, шість чоловіків від 35 до 85 років. Інші постраждалі – з легкими пораненнями. Всього медики надали допомогу десятьом пораненим.

 Київська область

Близько 05:00 військові повідомили про декілька груп БПЛА, які летіли у напрямку Києва з південного заходу. О 05:05 у Київській ОВА повідомили про роботу ППО.

Голова селища Макарів Бучанського району поінформував, що зранку громада піддалась обстрілам ворожими БПЛА та ракетами. За його словами, пошкоджено приватне підприємство.

"Під час повітряної тривоги працювали сили ППО. Уламками пошкоджено приміщення одного з приватних підприємств. Жертв і постраждалих немає", – зазначив він.

Запоріжжя

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров о 05:46 повідомив про вибух у Запоріжжі, а за десять хвилин, за його словами, у місті пролунав повторний вибух.

Пізніше Федоров поінформував, що ранком росіяни скерували на місто ракети. За його словами, внаслідок удару, понівечені промислові підприємства. Попередньо, минулося без постраждалих.

Також очільник ОДА заявив, що ракетним ударом ворог пошкодив мелітопольський дім у Запоріжжі. Відкритий простір допомоги "Саме тут".

"Це місце, де протягом майже двох років команда Мелітополя допомагає десяткам тисячам переселенців з окупації. Місце, де люди тікаючи від ворога зустріли своє і своїх – прихисток, підтримку, сімʼю. Місце, куди приходять і дорослі, і діти", – написав він.

Атака ракетами

Близько 04:00 з'явилось повідомлення про ракетну небезпеку для північних, південних та східних областей, через загрозу пусків крилатих ракет з літаків Ту-95МС.

О 04:51 ракета з Курської області через Сумщину полетіла у напрямку Чернігівщини, згодом змінила   напрямок руху на Миргород. Далі – на Черкащину у напрямку Канева.

Звідти ракета полетіла на Київщину і далі у напрямку західних областей. О 05:34 росіяни з Чорного моря запустили у напрямку Миколаївщини "калібри". Згодом було оголошено небезпеку для Павлограда на Дніпропетровщині.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: