fbpx
Сьогодні
10:24 06 Кві 2024

Агропромисловість та енергетика: Гуменюк прокоментувала ворожий нічний удар дронами та ракетами

Під час нічної комбінованої російської атаки під загрозами ударів були промисловість, агропромисловість та енергетика: у Херсонській області відбулося влучання у сільськогосподарські підприємства.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповіла керівник об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Як зауважила представниця ОК "Південь", що ворог використовував безпілотники типу "Shahed-131", "Shahed-136", які спрямовував з півдня.

За її інформацією, цієї ночі підрозділи Оперативного командування "Південь" знешкодили:

  • 3 дрони у Запорізькій області,
  • 3 – у Дніпропетровській,
  • один у Миколаївській,
  • 7 – на Херсонщині.

"Ворог продовжує використовувати підступну тактику точкових ракетних ударів, тероризуючи мирне населення.

Росіяни також продовжують використовувати тактику мішаних атак, зокрема цієї ночі відбувались дронова, потім ракетна атаки. Пріоритетами атаки ворога були – промисловість, агропромисловість та енергетика", – сказала очільниця пресцентру.

Гуменюк зазначила, що цього разу концентрованою була атака у напрямку Херсонської області, що, за її словами, не дуже типово, бо це прифронтова область.

"Розуміючи особливості пори року, ворог атакував сільськогосподарські потужності цього регіону, не даючи їм можливості відновлюватися після деокупації. Відбулось влучання у сільськогосподарські підприємства, але люди не постраждали", – підкреслила керівник об'єднаного пресцентру.

Комбінована російська атака у ніч на 6 квітня

Нагадаємо, що у ніч на 6 квітня російські загарбники запустили кілька груп "шахедів" та ракети різних типів, внаслідок чого у Харкові лунали вибухи. На Київщині працювала протиповітряна оборона, гучно було і в Запоріжжі:

  • У Харкові внаслідок нічного удару по Шевченківському району міста загинули шестеро людей та 11 поранених. Влучання БПЛА прийшлося по житловій забудові – пошкоджені щонайменше 9 багатоповерхівок, три гуртожитки, низка адміністративних будівель, крамниця, АЗС, СТО та авто.
  • На Київщині Макарівська громада піддалась обстрілам ворожими БПЛА та ракетами. Пошкоджено приватне підприємство.
  • На Запоріжжі внаслідок удару понівечені промислові підприємства. Попередньо, минулося без постраждалих. Також пошкоджені житлові будинки, медустанови та освітні заклади.
  • У Херсонській областівлучання в агропромислове підприємство, сталася пожежа. Вогонь вже ліквідували. Інформація про постраждалих не надходила.
  • Хмельницька область – сили ППО збили 5 БПЛА типу "Shahed". Інформація про загиблих, травмованих чи пошкодження наразі не надходила.

Загалом у ніч на 6 квітня російські агресори завдали масованого удару 32 ударними БпЛА типу "Шахед", а також шістьома ракетами різних типів: силам протиповітряної оборони вдалося збити дві крилаті ракети, ракету "Калібр" та 28 ударних дронів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: