fbpx
Сьогодні
09:58 06 Кві 2024

Наслідки нічної атаки: пожежа та загиблі у Харкові, влучання у Запоріжжі та на Херсонщині

Фото: Нацполіція

Окупаційні війська у ніч на 6 квітня атакували Україну крилатими ракетами, "Калібрами" з Чорного моря, а також ударними безпілотниками. Внаслідок ворожого удару є "прильоти" в Запоріжжі та Херсонській області, жертви та постраждалі у Харкові та падіння уламків у Київській області

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram Командувача Повітряних Сил Миколи Олещука, Telegram голови Харкова Ігоря Терехова, Telegram очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова, Telegram-канал поліції Харківської області, Telegram голови Запорізької ОВА Івана Федорова, Telegram канал секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва, Telegram Київської обласної військової адміністрації (КОВА), Telegram мера Макарова Вадима Токаря, Telegram-канал Сил оборони півдня України.

Харківська область

Керівник ОВА о 00:20 повідомив, що окупанти завдають ударів по Харкову. Про атаку на місто також пише мер Харкова Ігор Терехов.

Згодом Синєгубов додав, що зафіксовані влучання поруч із житловою забудовою.

"Ворожі БПЛА влучили по масовій забудові у Харкові, пошкодили приватні домоволодіння у Малій Данилівці. Обстріл стався близько 00:20. Оперативно на місце події прибули всі профільні служби: поліціянти, рятувальники, медики. Внаслідок влучання російського БПЛА Shahed в Шевченківському районі міста Харкова загинуло двоє чоловіків. Особи загиблих встановлюють поліцейські", повідомили у поліції Харківської області.

Начальник головного управління національної поліції Харкова Володимир Тимошко повідомив, що росіяни вдарили по місту ракетами С-300.

"Вночі рашисти вдарили по Харкову ракетами С-300. По сплячому місту. Після опівночі житловим кварталом у Шевченківському районі російські нелюди випустили дві ракети з зенітно-ракетного комплексу С-300", – повідомили в поліції.

Невдовзі обласний центр росіяни атакували дронами. У місті були вибухи, працювала ППО.

Вранці мер Харкова Ігор Терехов повідомив про збільшення кількості постраждалих та загиблих.

"Внаслідок нічного удару по Шевченківському району станом на сьогоднішній ранок маємо шість загиблих та 10 поранених", – заявив Терехов.

Також Синєгубов розповів, що наймолодшому постраждалому 23 роки, хлопець отримав вибухову травму та уламкові поранення.

У середньому стані також 25-річна та 71-річна жінки, шість чоловіків від 35 до 85 років. Інші постраждалі – з легкими пораненнями. Всього медики надали допомогу десятьом пораненим.

Ще пізніше голова ОВА доповнив, що загалом поранено 11 людей, 6 людей загинули.

Запорізька область

Під час повітряної тривоги у Запоріжжі пролунали вибухи. Голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив, що росіяни атакували обласний центр ракетами.

"Другу добу ворог масовано атакує Запоріжжя. Вранці росіяни направили на місто ракети. Пошкоджено промислові підприємства. Попередньо обійшлося без постраждалих", – повідомив Федоров.

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв повідомив про пошкодження житлових будинків, медустанов та освітніх закладів.

"Після ранкової атаки ворога у місті зафіксовано пошкодження навчальних та медичних закладів, а також житлових будинків (переважно це – вибиті вікна). Ніхто з людей цього разу не постраждав", – написав секретар.

Київська область

Російські війська атакували Київську область дронами. Повідомляється про роботу системи ППО.

"Зафіксовано рух ворожих безпілотників! У регіоні працюють сили ППО. Не фотографуйте та не знімайте роботу наших захисників", – зазначили у КОВА.

У селищі Макарів під Києвом уламками пошкоджені приміщення одного з приватних підприємств.

Голова селища Макарів Бучанського району поінформував, що зранку громада піддалась обстрілам ворожими БПЛА та ракетами. За його словами, пошкоджено приватне підприємство.

"Під час повітряної тривоги працювали сили ППО. Уламками пошкоджено приміщення одного з приватних підприємств. Жертв і постраждалих немає", – зазначив він.

Херсонська область

Сили оборони України повідомили, близько 5 годин тривала напружена бойова робота сил та засобів протиповітряної оборони в нашій операційній зоні. Ворог атакував ударними безпілотниками типу "Shahed-131/136" з південного напрямку.

14 дронів вдалось знищити: 7 на Херсонщині, по 3 на Запоріжжі та Дніпровщині, ще 1 – на Миколаївщині.

Але було влучання в агропромислове підприємство, сталася пожежа. Вогонь вже ліквідували. Інформація про постраждалих не надходила.

Хмельницька область

Вибухи також чули мешканці Хмельницької області. Повітряні Сили повідомляли про безпілотник у напрямку регіону.

Згодом в ОВА повідомили, що сили ППО знешкодили 5 БПЛА типу "Shahed". Інформація про загиблих, травмованих чи пошкодження наразі не надходила.

Загалом у ніч на 6 квітня 2024 року російські окупанти атакували 32 ударними безпілотниками типу Shahed-131/136 з районів Приморсько-Ахтарськ, Курськ – РФ.

Також російські війська атакували Україну шістьма ракетами різних типів:

  • трьома зенітними керованими ракетами С-300 з Бєлгородської області;
  • двома крилатими ракетами Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації із Саратовської області;
  • однією крилатою ракетою "Калібр" з акваторії Чорного моря.

Як повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук, збито дві крилаті ракети, "Калібр" та 28 дронів.

"Внаслідок протиповітряного бою Силами оборони України збито дві крилаті ракети Х-101/Х-555, крилату ракету "Калібр" та 28 ударних безпілотників Shahed-131/136", наголосили у повідомленні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: