fbpx
Сьогодні
12:53 02 Кві 2024

На Одещині застарілі ЦНАПи перетворять на сучасні Дія.Центри

У цьому році Одеська обласна державна адміністрація має намір перетворити Центри надання адміністративних послуг у сучасні "Дія.Центри".

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм очільника облдержадміністрації Олега Кіпера.

"У 2024 році плануємо перетворити Центри надання адміністративних послуг в сучасні Дія.Центри. Застаріла кабінетна система має залишитися у минулому. Майбутнє – за open-space", розповів очільник області.

Зі слів Кіпера, ця ініціатива передбачає:

  • впровадження відкритого планування,
  • розширення віддалених робочих місць,
  • мобільні рішення,
  • постійне розширення переліку прозорих та інклюзивних послуг.

Зокрема, кожен ЦНАП має бути обладнаний спеціальними мобільними рішеннями, такими як мобільні валізи, для забезпечення доступу до послуг у будь-якій точці регіону.

Ініціатива була обговорена з колегами із сусідніх областей на полях Міжрегіонального форуму ЦНАП "Синергія Півдня", що відбувся в Одесі.

Понад 200 учасників Форуму скористалися ним, щоб обговорити проблемні питання функціонування центрів надання адміністративних послуг, поділитися власним досвідом та найкращими практиками.

"Дякуємо нашим партнерам, зокрема Директору Швейцарського бюро співробітництва Посольство Швейцарії в Україні Андреасу Хуберу, президенту Фонду Східна Європа Віктору Ляху, координатору з цифровізації регіонів Програми EGAP Сергію Гуньку за участь у Форумі та зміцнення багаторічного партнерства та Міністерству цифрової трансформації України", – підсумовує зустріч очільник облдержадміністрації.

Нагадаємо, що Центри надання адміністративних послуг мають намір стати "єдиним вікном" отримання послуг для ветеранів та їхніх родин.

Також п'ять деокупованих громад отримали мобільні ЦНАПИ від шведсько-українського проєкту PROSTO.

Окрім того, в Іванкові на Київщині відкрили інноваційний центр надання адміністративних послуг. Новий ЦНАП почав працювати за підтримки Європейського Союзу, Уряду Канади та ПРООН.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: