fbpx
Сьогодні
11:58 02 Кві 2024

До України вдалося повернути 17-річного юнака, якого примусово вивезли до росії

Фото: Телеграм / Микола Кулеба

17-річного Микиту, якого російські загарбники після повномасштабного вторгнення вивезли в росію, вдалося повернути на підконтрольну Україні команді Save Ukraine.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, Telegram засновника та керівника благодійної організації Save Ukraine Миколу Кулебу.

"Микиту з окупованого Херсону незаконно та примусово вивезли до Росії. Два роки він змушений був жити у ворожій країні, в чужому місті, навчатися у російській школі, де до українських дітей ставилися як до розумово відсталих, бо вони були нездатні засвоїти російську навчальну програму.

Зате дітям проводили "Разговоры о важном", навчали дітей військової справи та вчили розбирати й збирати автомат Калашнікова. Найбільше хлопця лякало те, що у 18 років, після так званої Юнармії, росіяни змусять його воювати проти Батьківщини", наголосив Кулеба.

Своєю чергою Прокудін розповів, що наразі хлопець з родиною у безпечному місці, під наглядом медиків та психологів.

Також очільник Херсонської ОВА додає, що від початку 2024 року з тимчасово окупованої Херсонщини вдалося повернути 48 дітей.

Як раніше повідомляла Рубрика, з початку повномасштабного вторгнення рф в Україні постраждало майже 1806 дітей, серед них – 537 загиблих неповнолітніх: отримали поранення різного ступеня тяжкості понад 1269 дітей.

21 березня з тимчасово окупованої території Херсонської області команда Save Ukraine змогла вивезти родину з 12-річною дитиною.

Також 8 березня команда Save Ukraine врятувала та повернула на підконтрольну Україні територію ще десятьох дітей, які після повномасштабного вторгнення росії опинися в окупації.

Україна та Канада запустили роботу Міжнародної коаліції за повернення українських дітей.

Довідка

Нагадаємо, з початку повномасштабної російської агресії військові ворожої армії вивозять українських дітей в рф та підконтрольні їм території. В Україні створили мапу таборів, в які направляють дітей.

Нагадаємо, раніше ми писали, про повернення в Україну депортованого з Маріуполя до росії Богдана Єрмохіна.

У росії йому незаконно вручили повістку. Тому, депортований підліток із Маріуполя Богдан Єрмохін звернувся до президента Володимира Зеленського і закликав допомогти повернутися до України.

Окрім того, Україні вдалося повернути додому юнака, якого росіяни торік депортували з Маріуполя до населеного пункту під Москвою.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: