fbpx
Сьогодні
10:33 01 Кві 2024

Шкідливий пил із Сахари вже в Україні: синоптики попереджають про небезпеку

Фото: facebook.com/UkrHMC

Пил із Сахари вже поширився на більшу частину України, він може бути шкідливим для людей із вразливим імунітетом.

Про це у Фейсбуці повідомив Український гідрометцентр, передає Рубрика.

"Хвиля тепла із західного Середземномор'я, яка принесла до нас аномально високі температури повітря останніми днями, захопила ще пил ізСахари. Це добре видно на супутниковому знімку з платформи EUMETSAT", – ідеться у повідомленні. 

Жителі західного регіону України могли спостерігати це ще вчора, а сьогодні пил пошириться на більшість областей України. Небо буде тьмяним.

"Зачиняйте вікна, пил може бути шкідливим для людей з распіраторними захворюваннями, осіб похилого віку та дітей", – наголосили фахівці.

Повітряна маса з частинками сахарського пилу нещодавно накрила Румунію і залишиться в країні до пізнього вечора четверга. Метеорологи пояснили, що явище зумовлене циркуляцією повітря з Африки.

«Це циркуляція теплого повітря з північної Африки, що супроводжується великою кількістю сахарського пилу, який перетинає середземноморський басейн і досягає південної, центральної та східної Європи. Це явище, яке повторюється щовесни і приносить частки сахарського пилу над нашою країною. Якщо цей пил також пов'язаний з опадами, ми також матимемо його відкладення на різних предметах на землі, автомобілях тощо», – додали метеорологи.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: