fbpx
Сьогодні
Фото 22:24 31 Бер 2024

Зеленський говорить про необхідність розширення мережі відділень для реабілітації захисників в обласних лікарнях

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський під час відвідання Бородянського центру соціально-психологічної реабілітації, який російські загарбники вщент зруйнували в березні 2022 року, зазначив, що поряд із будівництвом центрів реабілітації також необхідно розширювати мережу відділень для відновлення ветеранів у обласних лікарнях.

Про це пише Рубрика з посиланням на Офіс Президента.

"Це залежить не тільки від Міністерства ветеранів, а й від місцевої влади. І від Міністерства охорони здоров'я. Ми зустрічалися з Прем'єр-міністром, з міністром охорони здоров'я, вони створюють велику мережу в обласних лікарнях. Це швидше, ніж побудувати цілий центр. Сьогодні, у час війни, паралельний процес – це правильний підхід. При лікарнях треба це робити дуже швидко, тому що реабілітація потрібна зараз. Потрібно задіяти всі можливості, всю інфраструктуру і всі міністерства. Правильно, що всі разом це роблять", – наголосив глава держави.

Фото: ОПУ

Як зазначили у пресслужбі Президента, на відновлення Бородянського реабілітаційного центру глава держави передав премію в розмірі 100 тисяч доларів, яку отримав із присудженням медалі Свободи.

У центрі створено:

  • простір для психологічної підтримки,
  • соціальної підтримки,
  • фізкультурно-спортивної реабілітації ветеранів, їхніх сімей та родин загиблих захисників і захисниць.

Фото: ОПУ

Психологи закладу супроводжуватимуть ветеранів у навчанні методів самодопомоги й першої психологічної допомоги у стресових ситуаціях.

Також у центрі створено простір для освітніх заходів, тренінгів і досліджень щодо впровадження спеціальних підходів і нових стандартів для успішного повернення ветеранів до цивільного життя.

Крім того, у закладі обладнано дев'ять готельних номерів для амбулаторного перебування.

Фото: ОПУ

Програма реабілітації ветеранів є безкоштовною завдяки залученню донорських коштів.

Планується, що за рік центр прийматиме в середньому понад дві тисячі ветеранів.

Як повідомлялось, президент України Володимир Зеленський вшанував пам'ять вбитих мешканців містечка Бучі на Київщині, яке рівно два роки тому звільнили Збройні сили України від російських окупантів. Він висловив подяку українським військовим та усім, «хто нам дійсно допомагає».

Глава держави взяв участь у піднятті прапора України біля Меморіалу пам'яті захисників Бучанської громади та вручив почесні відзнаки міст – героїв України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: