fbpx
Сьогодні
Відео 21:38 31 Бер 2024

Президент у річницю визволення Київської області зазначив, що українці мурують, а не руйнують

Фото: ОПУ

Сьогодні ми вшановуємо силу кожного й кожної, хто вистояв, б'ється й працює та обов'язково принесе волю всій нашій землі.

Про це глава держави Володимир Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні, передає Рубрика.

"Уже два роки минуло, як цими днями наші воїни, усі наші люди вигнали російських окупантів із Київщини. Бородянка, Буча, Ірпінь, Гостомель, Мощун були місцями боїв, місцями боротьби українців за свою країну, за своє життя, за свій дім, вільний від зла. Сьогодні ми вшановуємо силу кожного й кожної, хто тоді вистояв, зараз б'ється, працює та обов'язково принесе волю всій нашій землі, кожному місту, кожному селу України, які Росія хоче привласнити, але які їй доведеться віддати – віддати українцям. Наші люди, наш дух, наша сила це забезпечать. Українці мурують, а не руйнують. Рятують життя, а не лізуть до інших неситим оком, як Москва", – зазначив Президент.

Він заявив, що Україна обов'язково переможе.

"Головне – не втрачати віри в себе, у наших людей і не втрачати жодного дня, коли можна додати для України результатів. Тому встала Україна й розвіє тьму неволі. Я дякую всім, хто допомагає! Дякую всім, хто з Україною та в Україні! Дякую нашим воїнам, і за бої цього тижня особливо варто відзначити 95-ту бригаду, "Сімдесятдевʼятку" ДШВ, 44-ту і 55-ту окремі артилерійські… Дякую вам, воїни! Пишаюся нашим народом!" – наголосив глава держави.

Нагадаємо, 31 березня 2022 року українські військові звільнили від російських загарбників Бучу та всю Бучанську громаду на Київщині. Після цього поступово почала з'являтися інформація про звірства окупантів: журналісти і представники влади почали публікувати відео та фотографії загиблих, які лежали просто на вулицях.

Як повідомлялось, президент України Володимир Зеленський вшанував пам'ять вбитих мешканців містечка Бучі на Київщині, яке рівно два роки тому звільнили Збройні сили України від російських окупантів. Він висловив подяку українським військовим та усім, «хто нам дійсно допомагає».

Глава держави взяв участь у піднятті прапора України біля Меморіалу пам'яті захисників Бучанської громади та вручив почесні відзнаки міст – героїв України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: