fbpx
Сьогодні
18:57 31 Бер 2024

росія не надала нової інформації про нібито загиблих українських полонених на збитому Іл-76, - Буданов

English version here

Місце падіння Іл-76 у Бєлгородській області. Фото: Російські телеграм-канали

Про українських військовополонених, які нібито загинули після падіння російського літака Іл-76, російська федерація так і не надала ніякої нової інформації.

Про це в етері національного телемаратону заявив очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов, передає Рубрика.

За його словами, відсутність будь-якої інформації змушує повернутися до питання, хто насправді був на борту збитого літака.

"Коли росія каже, що там усе очевидно, Україна збила, а потім нікого не допускає і не показує ні уламків, ні тіл, які мали б довести світові, що Україна винна, то цього немає", — зазначив Буданов.

Він також наголосив, що Україна зверталася до міжнародної спільноти, аби вона провела об'єктивне розслідування на місці падіння літака, так як Київ не може цього зробити. Буданов також підкреслює, що Україна чекає на тіла.

Нагадаємо, на початку березня російська омбудсменка Тетяна Москалькова заявляла, що росія може "найближчим часом" передати тіла українських військовополонених, які начебто загинули внаслідок авіатрощі літака Іл-76 на Бєлгородщині.

Що відбулося з російським вантажним літаком Іл-76

Раніше Рубрика писала, що у Бєлгородській області російської федерації упав після зльоту ворожий військовий літак Іл-76.

За заявами міноборони рф, на борту якого можливо знаходилися українські військовополонені.

Згодом стало відомо, що усю необхідну інформацію щодо російського літака Іл-76, який впав у росії, збирає та аналізує український координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими та інші профільні структури: у рф стверджують, що на борту були українські полонені.

Варто додати, що у ГУР підтвердили, що саме 24 січня готувався обмін полоненими з росією: його призупинили.

Генштаб ЗСУ зробив першу заяву на тлі падіння Іл-76 у росії.

У ГУР зазначили, що запланований між Україною та росією обмін військовополоненими не відбувся. Хоча українська сторона свою частину домовленостей виконала.

В ISW зазначили, що російські пропагандисти використовують катастрофу Іл-76 для того, щоб посіяти внутрішнє невдоволення в Україні й підірвати бажання Заходу продовжувати надавати військову підтримку Україні.

Пізніше представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що росія не реагує на запити України щодо повернення тіл військовополонених, які нібито загинули на борту Іл-76.

А секретар РНБО Олексій Данілов нещодавно заявив, що на борту Іл-76 не було українських полонених. На його думку, якби справді загинули військовополонені, росія б скористалася цим у пропагандистських цілях.

31 січня таки відбувся великий обмін полоненими, у межах якого в Україну повернулися 207 українців. Але серед звільнених воїнів не було тих, кого росія начебто перевозила на літаку Іл-76.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: