fbpx
Сьогодні
Фото 13:18 31 Бер 2024

Після скандалу з військовим і собакою "Укрзалізниця" ухвалила важливе рішення

Фото: Instagram / daria_bronska

Після обурення громадян ситуацією, коли військовий зі службовим собакою вимушений був близько трьох годин їхати в тамбурі вагона "Інтерсіті", національний перевізник "Укрзалізниця" спільно з всеукраїнським гуманістичним рухом UAnimals напрацює оновлені правила перевезення тварин у поїздах.

Про це у соціальній мережі Instagram заявили зоозахисники, пише Рубрика.

В організації наголосили, що норми перевезення тварин мають змінити, однак українці продовжили обурюватися, говорячи, що тут мова йде "не про закони, а про людяність".

Нагадаємо, що ми писали про цей інцидент, коли нацгвардієць з собакою їхав у тамбурі вагона понад 2 години. Тоді в УЗ пояснили все саме правилами, які вимагають від пасажирів викуповувати ціле купе для тварин великих розмірів.

Військовий з собакою у потязі

Фото: Instagram / daria_bronska

"Цього тижня у мережі неслася історія про нацгвардійця Валерія і його службового лабрадора Ермі, які їхали в тамбурі "Інтерсіті" з Києва до Чернігова. Коментуючи цю історію, UAnimals послалася на те, що саме в "Інтерсіті", за правилами, не можна перевозити тварин, вищих за 45 сантиметрів у холці", наголосили в повідомленні гуманістичного руху.

Там зауважили, що таке правило діє не через умовну небезпеку, а через брак місця на пасажирських багажних місцях і дискомфорт для самих тварин.

Також додали, мовляв, у Нацгвардії сказали, що військовослужбовець "добровільно стояв у тамбурі, бо не хотів порушувати правила". Окрім того, чекати купейного вагона, де можна їхати з лабрадором, нібито не мав часу.

"UAnimals позначили у дописах про цю історію понад тисячу разів. Звісно, ми одразу звернули на неї увагу. Та замість вдаватися до гучних публічних заяв, вирішили спершу зустрітися зі представниками "Укрзалізниці" та проговорити спільне бачення та можливі дії", – пояснили в організації.

тварини в вагону, собаки

Фото: Інстаграм / UAnimals

Зазначають, що меморандумів на цю тему не буде, представники одразу беруться до діла. Зокрема, зоозахисники пообіцяли українцям, що спільно з УЗ:

  • Оновлять деякі застарілі пункти правил проїзду в поїздах, аби вони стали більш інклюзивними для людей із тваринами.
  • Організують соціальну кампанію, аби закликати пасажирів без тварин людяніше ставитися до пасажирів із тваринами.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UAnimals (@uanimals.official)

"Правила існують для того, щоби їх дотримуватись, але іноді реалії спонукають переглядати правила. Радіємо, що "Укрзалізниця" це підтримує. Будемо інформувати вас про подальші кроки в цій історії", – додали в UAnimals.

тварини в вагону, собаки

Фото: Інстаграм / UAnimals

У коментарях під цим постом українці подякували за швидке реагування на інцидент. Водночас були й ті, хто продовжував обурюватися тим, що подібні ситуації в поїздах УЗ взагалі мають місце:

  • "Я не знаю, коли ми купляли квитки (я з собакою була), нам сказали, що ми маємо викупити все купе + квиток собаці + переноска + спеціальна довідка на перевезення собаки. Ми трохи в шоці були, звісно",
  • "Це не про закон, яким люблять прикриватися, коли треба, чи про правила, це про людську гниль",
  • "Які правила для службової собаки?.. Про закон вони пригадали… То грошей за собаку не дали!!! Слів немає",
  • "Нацгвардія додала, що він добровільно стояв в тамбурі з собакою" Ви серйозно? Пост треш", – відреагували в мережі.
тварини в вагону, собаки

Фото: Інстаграм / UAnimals

Нагадаємо, що раніше розгорівся сексистський скандал у Львові, де провідник не впускав у потяг військовослужбовицю, бо чекав на те, що першим зайде чоловік. Представники УЗ попросили вибачення в жінки за інцидент і запевнили, що вони дотримуються принципу рівності пасажирів.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: