fbpx
Сьогодні
Фото 15:55 14 Бер 2024

Рішення для перемоги: пасажири Укрзалізниці задонатили понад 2,7 млн грн на FPV-дрони "Грім" для ЗСУ

English version here

Фото: t.me/UkrzalInfo

Пасажири Укрзалізниці, які купували "Розвідувальний" та "Бойовий" чай, задонатили 2 788 588 грн на FPV-дрони "Грім" для Збройних сил України.

Про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці, пише Рубрика.

У чому проблема?

Про важливість FPV-дронів на передовій не чув хіба дуже лінивий. Про це говорять військові, кричать волонтери й визнають чиновники.

Їхня перевага — дешевизна і легкість виготовлення, які дозволяють частково компенсувати брак дорожчих видів зброї. А перед лицем скорочення допомоги від партнерів питання наявності FPV-дронів багато в чому стає питанням виживання.

FPV-дрони це один із ключових чинників, що безпосередньо наближає нас до перемоги та дає змогу зберегти безліч життів. Там, де немає дронів, розхідним матеріалом стають люди.

Яке рішення?

Як повідомлялось, у липні минулого року Армія дронів запустила благодійну ініціативу з Укрзалізницею та виробником чаю Gemini, з якою подорожуючи можна задонатити на безпілотник.

Фото: Укрзалізниця

А уже 1 серпня 2023 року повідомлялося, що пасажири Укрзалізниці замовили понад 50,7 тис. пакетиків "Бойового" та "Розвідувального" чаю, зібравши 278 965 грн – цього достатньо для 13 FPV-дронів "Грім".

На даний час пасажири Укрзалізниці, які купували "Бойовий" та "Розвідувальний" чай, задонатили 2 788 588 грн на FPV-дрони "Грім" для Сил оборони.

Фото: t.me/UkrzalInfo

Як це працює?

"Минулого року Укрзалізниця, Армія дронів та виробник чаю Gemini запустили на поїздах по всій країні спеціальну чайну колекцію, яка допомагала зібрати гроші для закупівлі FPV-дронів "Грім" українського виробництва для Збройних Сил України. За цей час пасажири випили 507 тис. склянок чаю, задонативши 2 788 588 грн", – йдеться у повідомленні.

Віцепрем'єр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров зазначив, що частина коштів уже пішла на закупівлю бойових пташок для Сил оборони.

Фото: t.me/UkrzalInfo

"Вони дають змогу ефективно працювати по ворогу на безпечній відстані. Перші 62 дрони-камікадзе вже передали до 110-ї ОМБр імені Марка Безручка – вона з березня 2022 року разом з іншими підрозділами тримала оборону в районі Авдіївки на Донецькому напрямку", – зазначив міністр.

Після того, як у "Залізних крамницях" у Києві та Львові розпродадуть лімітовані колекції "Бойового" та "Розвідувального" чаю, іншу частину грошей передадуть на другу партію дронів.

Зазначимо, у грудні 2022 року "Укрзалізниця" повернула в потяги "залізничні" підстаканники для чаю. На підстаканниках написи Iron Bravery ("Залізна сміливість") й "Україна". Крім того, базовий чай у потягах замінили на більш якісний без зміни ціни. До меню додали підбірку преміальних чаїв, а також капсульну й дріп-каву.

Також повідомлялось, що Укрзалізниця створила перший у світі автономний поїзд-кухню – Food Train, який може працювати автономно до семи днів та доставляти їжу до найвіддаленіших регіонів України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: