fbpx
Сьогодні
11:37 31 Бер 2024

Наслідки повітряної атаки рф: на Рівненщині уламки пошкодили акушерський пункт, Одещина знову без світла

Фото: Ілюстративне

Під час нічної комбінованої російської атаки 31 березня уламки повітряної цілі у Рівненській області пошкодили електроопору та акушерський пункт, а в Одесі знову аварійні відключення світла, електротранспорт припинив роботу.

Про це пише Рубрика, посилаючись на керівника ОВА Олександра Коваля, Укренерго.

Рівненська область

Як повідомив очільники області, уламки повітряної цілі пошкодили електроопору. На місці працюють представники відповідних служб. Електропостачання забезпечене.

Також незначних пошкоджень зазнав фельдшерсько-акушерський пункт. Іншої інформації про пошкодження будівель чи споруд не надходило.

За даними ОВА, люди не постраждали.

Одеська область

У компанії наголосили, що російські загарбники знову завдали удару по енергетичних об'єктах. Ціллю були високовольтні підстанції "Укренерго" в південному регіоні.

Своєю чергою очільник ОВА Олег Кіпер уточнив, що станом на 10:00 без електропостачання в області перебувають 10 тисяч абонентів Одеси та Одеського району. Відновлювальні роботи тривають.

Як додали в "Укренерго", у разі зростання споживання обсяг відключень світла в Одесі може збільшуватися.

Також міська влада відзначила, що через обмеження подачі електроенергії електротранспорт тимчасово припинить роботу. Весь рухомий склад заходить в депо. На магістральних маршрутах натомість збільшили кількість автобусів середнього та великого класів.

Окрім того, продовжують діяти обмеження споживання на Харківщині та в Кривому Розі. Уночі графіки відключень не застосовували, але через зростання споживання вдень, а особливо у години вечірнього максимуму, можливі відключення.

Енергетики закликають жителів постраждалих регіонів споживати електроенергію ощадливо.

Нічна російська комбінована атака у ніч на 31 березня

Ще звечора 30 березня російсько-окупаційні війська запустили ударні безпілотники "Шахед", а вже під ранок 31 березня використали крилаті ракети для обстрілу України.

У небі над Одеською областю українська протиповітряна оборона "приземлила" 8 ворожих дронів-камікадзе: падіння одного з "Шахедів" спричинило пожежу та знеструмило кілька населених пунктів.

Окрім того, близько 04:00 Повітряні сили повідомили про ворожі Ту-95мс в районі пускових рубежів та пуски ракет із Саратовської області у рф.

Під ракетно-дроновою атакою перебували Львівщина, Одещина, Хмельниччина. Удари наносились в тому числі й по енергетичному комплексу України.

Загалом по Україні окупанти запустили 27 повітряних цілей. Сили української протиповітряної оборони збили 9 "Шахедів" та 9 крилатих ракет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: