fbpx
Сьогодні
10:21 31 Бер 2024

Україна отримає від Франції сотні одиниць бронетехніки та ракети, - міністр оборони Лекорню

English version here

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню. Фото: LP / Fred Dugit

Новий пакет військової допомоги готує Франція для українських Збройних сил, який включатиме сотні одиниць бронетехніки та зенітні ракети Aster.

Про це заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню, якого цитує Le Monde.

Очільник французького оборонного відомства зазначив, що мова йде про броньовану техніку, яка є на озброєнні Франції, але її збираються замінити новішою.

"Щоб утримувати таку велику лінію фронту, українській армії потрібні, наприклад, наші броньовані фронтові машини: це абсолютно необхідно для мобільності військ.

Ця стара техніка, яка ще придатна до експлуатації, зможе принести безпосередню користь Україні в значних кількостях. Мова йде про сотні у 2024 році й на початку 2025 року", наголосив міністр.

Як зауважив очільник відомства, Франція також хоче допомогти з посиленням протиповітряної оборони України, тому готує:

  • нову партію зенітних ракет Aster 30 для системи протиповітряної оборони SAMP/T.

Варто додати, що ці зенітно-ракетні комплекси є аналогом системи Patriot.

Також міністр додав, що Франція розробляє боєприпаси з дистанційним управлінням. Ймовірно, їх можуть доставити в Україну вже цього літа.

Допомога від Франції

З 1 січня у Франції почала працювати Коаліція артилерії з посилення української армії, у межах якої Україна сподівається отримувати додаткові самохідні артилерійські установки Caesar та боєприпаси до них, а також впроваджувати штучний інтелект у їхнє управління.

26 березня міністр оборони Франції Себастьян Лекорню заявив, що його країна вже незабаром доставить Україні 78 самохідних артилерійських установок Caesar.

Окрім того, французька компанія Delair поставить 400 своїх розвідувальних дронів для Збройних сил України.

Також Париж та Берлін досягли угоди, яка дасть можливість французько-німецькій компанії KNDS, що створює, зокрема, танки, заснувати виробничий підрозділ в Україні.

Загалом Франція поставила в Україну військового обладнання на загальну суму 2,615 млрд євро, до яких додається 1,2 млрд євро, пожертвуваних Європейському фонду миру (EFF), тобто підтримка понад 3,8 млрд євро з 24 лютого 2022 року по грудень 2023 року.

До того ж майже 10 000 українських військових вже пройшли підготовку в арміях Польщі та Франції.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: