fbpx
Сьогодні
16:10 29 Бер 2024

Дослідження: в Україні ринок тютюновмісних виробів для нагрівання розвивається легально

Дані дослідження, яке в І кварталі 2024 року провело незалежне міжнародне дослідницьке агентство Nielsen в Україні на замовлення тютюнового комітету ЄБА зі збору порожніх викинутих пачок тютюновмісних виробів для електричного нагрівання, показали, що майже 100% продукції ТВЕН (тютюновмісні вироби для нагрівання) мають маркування, яке відповідає вимогам українського законодавства.

Такі дані оприлюднила Європейська Бізнес Асоціація, інформує Рубрика.

Збір пачок здійснювався з 12 по 24 лютого 2024 року в трьох великих містах України:

  • Києві,
  • Одесі,
  • Львіві.

"99,9% усіх зібраних пачок ТВЕН в Україні мали маркування, яке відповідає вимогам українського законодавства. <…> Всього було проаналізовано 600 пачок, і єдина знайдена пачка з маркуванням, яке не відповідає вимогам законодавства, маркована як для Duty Free, і складає 0.1% від загальної вибірки", – йдеться в повідомленні.

Такі результати подібні до тих, які були отримані в попередній хвилі дослідження, проведеного два роки тому (у IV кварталі 2021 року), коли збір пачок здійснювався у семи українських містах.

В Асоціації наголошують, що отримані результати свідчать про те, що на відміну від традиційних сигарет ринок ТВЕН в Україні розвивається лише в легальному середовищі, а нелегальна торгівля такою продукцією практично відсутня через складність її виробництва, яке є високотехнологічним.

Зазначимо, що за 2023 рік обсяг тіньового ринку тютюну сягнув 21,8%, що є рекордним показником з часів незалежності України.

Понад 70% нелегальної тютюнової продукції має позначку Duty Free або ж призначена для експорту.

як повідомлялось, Кабінет Міністрів прийняв рішення для ліквідації схеми ухилення від сплати податків при реалізації тютюнових виробів та алкогольних напоїв у магазинах безмитної торгівлі (Duty Free).

Також повідомлялось, що експерти міжнародних організацій, народні депутати та представники експертної громадськості обговорили шляхи додаткового підвищення акцизної ставки на тютюнові вироби для досягнення євроінтеграційних зобовʼязань України відповідно до Директиви 2011/64/EU — 90 євро на 1000 штук.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: