fbpx
Сьогодні
Відео 13:19 29 Бер 2024

Президент провів засідання РНБО: Данілов буде працювати на дипломатичному напрямку

Фото: Офіс Президента

Сьогодні, 29 березня, президент України Володимир Зеленський провів засідання Ради національної безпеки України (РНБО). Він назвав її головні напрямки оновленої роботи, та повідомив, що колишній секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов буде працювати в іншій сфері. 

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram-канал президента Володимира Зеленського.

"Новим секретарем РНБО я призначив Олександра Литвиненка. Людину, яку в РНБО знають добре. Його досвід може поєднатись з досвідом роботи на посаді керівника Служби зовнішньої розвідки України. Фактично саме в такому зв'язку РНБО та Служби зовнішньої розвідки варто розглядати те, як й над чим працюватиме РНБО та її апарат", – розповів президент.

Серед напрямків оновленої роботи РНБО:

  • перше полягатиме в більшій прогнозованості. Україна потребує посилення можливості прогнозувати, а також впливати на процеси, від яких залежить національна безпека країни;
  • друге – продовження виконання поточних завдань системи, а особливо щодо санкційної політики;
  • третє полягає в доктринальній роботі;

"Розробка української доктрини, яка стане новою основою для політики й стратегічних рішень України. Чіткість національних орієнтирів, системність в їх реалізації", – пояснив президент.

  • четверте – кібербезпека та інформація. РНБО має потенціал роботи більше для захисту країни від ворожих дестабілізаційних операцій та координації всіх державних інституцій у цій сфері;
  • п'яте стосується роботи Ставки, проєктів рішень й контролю за виконанням рішень.

Під час засідання оновленої Ради нацбезпеки і оборони, секретарем якої замість Данілова призначили Олександра Литвиненка, президент зробив заяву, що колишній секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов буде працювати в іншій сфері.

За словами Зеленського, Данілов буде працювати у дипломатичній сфері.

"Олексій Мячеславович продовжить свою роботу на іншому напрямку. На напрямку дипломатичному", – сказав Зеленський.

Кадрові зміни

Нагадаємо, 26 березня стало відомо, що президент України Володимир Зеленський звільнив голову Служби зовнішньої розвідки Олександра Литвиненка. На цю посаду призначили Олега Іващенка.

Своєю чергою Зеленський призначив колишнього главу зовнішньої розвідки Литвиненка на посаду секретаря РНБО. Раніше цю посаду обіймав Олексій Данілов.

Зеленський вже представив нового очільника зовнішньої розвідки та назвав головні задачі Служби.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: