fbpx
Сьогодні
14:43 29 Бер 2024

На Закарпатті мають намір побудувати порт на березі Тиси

Фото: dpsu.gov.ua

До Закарпатської обласної військової адміністрації із запитом про виділення земельної ділянки на березі Тиси для будівництва річкового порту з мультимодальним терміналом звернулося Державне підприємство "Адміністрація річкових портів".

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на прес-службу ОВА, передає Рубрика.

За даними прес-служби, річковий порт та мультимодальний термінал стануть першими об'єктами такого типу в межах Закарпаття.

Завдяки йому можна організувати міжнародні перевезення Тисою із виходом до більших судноплавних річок.

Наразі місцева влада Закарпаття вивчає документальну базу, проблемні питання, комунікує з усіма зацікавленими структурами, щоб розробити стратегію якомога швидшого втілення проекту.

Перспективи реалізації цього проекту обговорили під час наради спільно з фахівцями профільних департаментів обласної військової адміністрації, БУВР Тиси, прикордонниками.

Довідка про Тису

Річка Тиса є однією з найбільших річок в Україні та Європі. Її довжина складає близько 965 кілометрів. Річка бере свій початок у верхів'ях Карпат, на південному схилі гори Піп Іван (2028 метрів) у Івано-Франківській області на території України. Далі Тиса протікає через Угорщину, Словаччину, Сербію та Румунію.

Річка Тиса впадає у річку Дунай на території Сербії, що є важливою точкою для формування водного ресурсу та гідрологічного режиму цієї області Центральної Європи.

Раніше повідомлялося, що у селі Горонда на Закарпатті з'явиться "сухий порт", який допоможе Україні експортувати агропродукцію.

"Мультимодальний логістичний хаб для експорту зерна до країн ЄС з'явиться на Закарпатті. Над втіленням проєкту "Horonda Platform" у с. Горонда Мукачівського району працюють спільно з італійськими інвесторами", – повідомив він.

Логістичний хаб сприятиме розвитку експортного потенціалу нашого регіону та країни загалом. Він дозволить місцевим агровиробникам розширити зовнішні ринки, а також посилити імідж Закарпаття як надійного партнера в реалізації таких масштабних ініціатив.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: