fbpx
Сьогодні
16:21 29 Бер 2024

Із тимчасово окупованої Херсонщини в Україну повернули ще трьох дітей

English version here

Фото: Depositphotos

Із тимчасово окупованої території Херсонської області завдяки БФ Save Ukraine вдалося повернути на підконтрольну Україні територію ще трьох дітей.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передає Рубрика.

"Ще трьох дітей з Херсонщини вдалося повернути на підконтрольну Україні територію. Це хлопчаки 5-ти, 11-ти та 14-ти років", – поінформував Прокудін.

За його словами, батьки дітей самостійно зв'язалися із представниками благодійної організації Save Ukraine та попросили про допомогу. Нині родини знаходяться у безпечному місці, де отримують необхідну допомогу. Їх чекає тривала реабілітація та робота з психологами.

Прокудін наголосив, що з початку 2024 року на підконтрольну Україні територію вдалося повернути 47 дітей із Херсонської області.

Як раніше повідомляла Рубрика, з початку повномасштабного вторгнення рф в Україні постраждало майже 1806 дітей, серед них – 537 загиблих неповнолітніх: отримали поранення різного ступеня тяжкості понад 1269 дітей.

21 березня з тимчасово окупованої території Херсонської області команда Save Ukraine змогла вивезти родину з 12-річною дитиною.

Також 8 березня команда Save Ukraine врятувала та повернула на підконтрольну Україні територію ще десятьох дітей, які після повномасштабного вторгнення росії опинися в окупації.

Україна та Канада запустили роботу Міжнародної коаліції за повернення українських дітей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: