fbpx
Сьогодні
12:14 27 Бер 2024

У Повітряних силах розповіли, як збивають російські ракети "Циркон": засоби для цього є

English version here

Для збиття російських протикорабельних гіперзвукових ракет ЗМ22 "Циркон" українські Повітряні сили мають необхідні засоби.

Про це пише Рубрика, посилаючись на речника Повітряних сил ЗСУ Іллю Євлаша в ефірі телемарафону.

Як розповів офіцер, швидкість гіперзвукової зброї становить понад 5 махів. Варто додати, що 1 мах – це близько 1,2 тисячі кілометрів на годину.

"Це дуже-дуже швидка зброя. Якщо ми кажемо про "Циркони, то це приблизно 8-9 махів. Це неймовірно швидко. Однак коли ці ракети заходять на ударну траєкторію, їх швидкість спадає. Десь 4,5 махи", – розповів речник Повітряних сил.

Євлаш додав, що, коли швидкість "Циркона" сзнижується, Україна застосовує протибалістичні комплекси для її збиття. Мова йде, наприклад, про SAMP/T або Patriot.

Варто додати, що 3М22 Циркон — протикорабельна гіперзвукова крилата ракета, прийнята на озброєння у рф у січні 2023 року.

Росіяни заявляли про наступні характеристики:

  • дальність — 600-1500 км,
  • швидкість до 8-9 Мах,
  • маса бойової частини близько 300-400 кг,
  • довжина 8-10 м.

Що відомо про атаки російським "Цирконом" по Україні

Нагадаємо, 7 лютого, російсько-окупаційні війська запустили по Україні крилаті ракети різних видів та ударні безпілотники. Гучно було в столиці, Харкові та Миколаєві. Під час ворожої ракетної атаки по Україні поблизу та над Києвом збили близько 20 ракет.

Згодом стало відомо про ймовірне застосування росією ракети "Циркон". Пізніше експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) заявили, що росія вперше використала "Циркон" проти України.

Повторно ворог застосував вищезгадану ракету вже 25 березня, коли завдала ударів по Києву двома своїми найновішими ракетами ЗМ22 "Циркон".

Після атаки спеціалісти зібрали доволі значний обсяг інформації. Вона дозволить оцінити реальні можливості "Циркону" та рівень технологій, який наразі досяжний рф для створення ракети.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: