fbpx
Сьогодні
16:34 27 Бер 2024

російські окупанти атакували багатоповерхівки у Харкові: є загиблі та поранені

росіяни вдарили по житловому мікрорайону у місті Харків, унаслідок чого є загиблі та поранені.

Про це повідомили міський голова Ігор Терехов та голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, пише Рубрика.

За їхніми словами, два російські удари припали на Шевченківський район міста — там влучили по житловому мікрорайону.

Терехов стверджує, що внаслідок удару є загиблі та поранені, тим часом Синєгубов каже лише про постраждалих. Голова ОВА повідомив, що тип озброєння, з якого завдали удару, зараз встановлюють, зафіксовано пошкодження цивільної житлової інфраструктури.

"Тип озброєння встановлюється. Попередньо: є постраждалі. Пошкоджено цивільну житлову інфраструктуру", – розповіли в адміністрації.

Дані оновлюються, служби оглядають місця влучань, додав Синєгубов. Працюють усі відповідні служби.

Ситуація в регіоні

За добу артилерійських та мінометних ударів росіян зазнали близько 15 населених пунктів Харківщини: Синьківка, Степова Новоселівка, Котлярівка, повідомляв Синєгубов. Крім того, авіаударів зазнали Новоєгорівка, Іванівка, Кислівка.

Вночі росіяни атакували Чорнолозку Красноградського району, де внаслідок ракетного обстрілу без світла залишилося 78 абонентів. Обійшлося без постраждалих.

Протягом ночі ударів також завдавали по Ізюму, після атаки БпЛА «Шахед» отримав поранення 62-річний охоронець, та Куп'янськ, де пошкоджено приватний будинок та господарська споруда.

Російські обстріли Харкова та області

Нагадаємо, що після півночі 22 березня російські війська влаштували чергову атаку по Україні, використавши дрони-камікадзе. У ряді східних та центральних областей було оголошено повітряну тривогу. Зокрема, повідомлялося про три вибухи у Харкові.

Окрім того, уранці 22 березня ворог вдарив по Харкову балістичними ракетами. У місті прогриміло щонайменше 15 вибухів.Зникло світло, а на місці прильотів виникли пожежі.

Через знеструмлення помпових підстанцій у місті спостерігалися проблеми з водопостачанням. Також мер повідомив, що вранці на маршрути не вийде електротранспорт – перевезення здійснюватимуть автобуси за схемою блекауту.

Крім того, в Харківській області та її околицях виникли серйозні перебої з інтернет-зв'язком.

25 березня міська влада Харкова заявила, щоб зменшити навантаження на енергосистему після масованих російських обстрілів, вона змушена достроково завершити опалювальний сезон.

У ніч на 26 березня російські загарбники атакували східні та південні напрямки країни: у Харкові пролунали вибухи, є влучання поблизу нежитлового будинку.

Російська армія 26 березня завдала удару ракетою Х-35 по гуртожитку спортивного коледжу у Харкові.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: