fbpx
Сьогодні
14:21 25 Бер 2024

У Харкові через дефіцит електрики достроково завершать опалювальний сезон

Міська влада Харкова заявила, щоб зменшити навантаження на енергосистему після масованих російських обстрілів, вона змушена достроково завершити опалювальний сезон.

Про це сказав міський голова Ігор Терехов, передає Рубрика.

Він наголосив, що ворог "фактично знищив" основні енергетичні об'єкти, за рахунок яких живилося місто. Комунальники спільно з енергетиками продовжують усувати наслідки атаки, аби відновити надання комунальних послуг у житлових будинках.

"І хоча частково їм уже вдалося це зробити, дефіцит електроенергії все ще відчутний. Через це чи не єдиним з можливих заходів для зменшення навантаження на енергосистему вбачається дострокове завершення опалювального сезону", — відзначив Терехов.

За словами міського голови, тільки це дозволить забезпечити електроенергією максимальну кількість споживачів та дати гарячу воду в будинки харківʼян.

Відключати теплопостачання почнуть з завтрашнього дня, 26 березня. Температура повітря на вулиці, за словами Терехова, — сприятлива.

Мер додав, що потужностей для наземного електротранспорту поки не вистачає.

Тому замість трамваїв і тролейбусів пасажирів за схемою блекауту продовжують перевозити безоплатні муніципальні автобуси.

Водночас, резюмував Терехов, енергетикам вдалося "практично неможливе" — відновити рух поїздів на всіх станціях метрополітену.

Раніше голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону розповів, що рішення щодо закінчення опалювального сезону в регіонах, що сильно постраждали від російських атак, будуть прийматись окремо.

Кудрицький заявив, що рішення про закінчення опалювального сезону залежить від температури.

"Коли опалювальний сезон закінчується при температурі навколишнього середовища +12 чи +14, то люди іноді догріваються електроприладами й це створює додаткове навантаження на енергосистему", – сказав Кудрицький.

Він підкреслив, що в цілому наразі в українській енергосистемі немає ризиків для великого дефіциту, але в тих регіонах, де є ушкодження енергетичної інфраструктури, рішення щодо опалювального сезону прийматимуться окремо.

"Ми на цю тему знаходимось у комунікації з місцевою владою для того, щоб припинення опалювального сезону не створило негативних наслідків для і без того постраждалої енергосистеми того чи іншого регіону", – зазначив Кудрицький.

Масована атака рф 22 березня

Армія рф вранці у п'ятницю, 22 березня, підняла в небо стратегічні бомбардувальники Ту-95МС, які здійснили пуски крилатих ракет Х-101/555/55. У низці українських міст із часом пролунали вибухи: працювала ППО, але є і прильоти.

У низці міст є влучання в об'єкти критичної інфраструктури, є жертви.

Як повідомлялось, війська рф обстрілювали балістикою Харків: у місті пролунало близько 15 вибухів. У Харкові внаслідок обстрілів була найскладніша ситуація — там росіяни намагалися уразити абсолютно всі енергооб'єкти, які живлять місто, окупанти випустили по обласному центру 22 ракети різного типу

Також під час масованої атаки рф, у Запоріжжі 22 березня пролунали 12 вибухів. Є поранені, сім будинків зруйновано, десятки пошкоджено.

Зокрема росіяни вдарили по ДніпроГЕС. На Запорізькій АЕС є загроза блекауту, знеструмлено лінію до ЗАЕС.

Перебої зі світлом також є у Дніпрі, на Полтавщині, Сумщині. Відомо про влучання в об'єкти критичної інфраструктури в Івано-Франківській, Вінницькій, Миколаївській та Одеській областях. У низці областей ввели графіки відключення світла.

Загалом вночі, 22 березня, ворог випустив по Україні понад 150 дронів та ракет різних типів. Сили ППО збили 55 "Шахедів" та 37 ракет.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: