fbpx
Сьогодні
22:00 27 Бер 2024

Буданов заявив, що росія знала про підготовку теракту в Підмосковʼї

Фото: З відкритих джерел

Росія знала про підготовку теракту в торговому центрі "Крокус Сіті Хол" під Москвою щонайменше за місяць. Але попри це Кремль вирішив допустити розстріл своїх громадян.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на заяву начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова.

"Як мінімум, 15 лютого 2024 року Росія знала про підготовку (теракт стався 22 березня – ред.). Я вам більше скажу, ця інформація пройшла через розвідуправління угруповання в Сирії. Ось звідти вона пішла на Москву. це дивним чином все матеріалізувалося", – заявив Буданов.

Він уточнив, що росіяни знали, звідки прийдуть бойові групи, через які країни вони переміщалися до Росії.

За словами Буданова, є кілька версій, чому Кремль допустив теракт.

"Перше – це, як у них прийнято, боротьба "веж", щоб зараз зняти кілька чиновників. Інший варіант – вони насправді недооцінили масштаби того, що станеться. Думали, що це буде більш локально, і хотіли звинуватити в усьому Україну", – вважає начальник ГУР.

Він нагадав, що російська влада вже тричі встигла змінити версію того, що сталося під Москвою, у спробах звинуватити в усьому Україну. Зокрема, з'явилася версія глави ФСБ РФ Олександра Бортнікова, котрий звинуватив самого Буданова.

"Це нісенітниця. До речі, якщо ми торкнулися цього болючого питання, хоч це і ворог, але я не схвалюю в принципі терористичні акти проти цивільних людей", – додав він.

Як підкреслив Буданов, Росія власноруч посіяла хаос, сподіваючись, що вона зможе його контролювати.

"Є такий стійкий вираз, навіть істина. Вона серед спеціальних служб завжди працює: всі намагаються створити контрольований хаос. Цілком усі більш-менш серйозні організації пробували в різний час це робити. І аксіома в тому, що жодна з них не змогла його зробити контрольованим. Те саме сталося і тут", – зазначив він.

Що відомо про стрілянину в "Крокус Сіті Хол" у Красногорську

У Росії у Красногорську Московської області у концертному залі "Крокус Сіті Хол" перед концертом гурту "Пікнік" 22 березня 2024 року сталася стрілянина. У будівлі пожежа, завалився дах.

Російські медіа пишуть, що у партер "Крокус Сіті Холу" увірвалося щонайменше троє людей в камуфляжі та відкрили стрілянину з автоматичної зброї. Нападники кинули гранату або запальну шашку, унаслідок чого почалася пожежа. Почалася евакуація людей. Свідки розповіли, що частину людей евакуювали прямо з даху "Крокус Сіті Холу".

У момент стрілянини в залі могли перебувати 6200 глядачів, повідомляє The Bell. Саме стільки людей вміщує концертний зал. За даними сайту RedKassa, усі квитки на концерт було продано.

У ГУР Міноборони України заявили, що стрілянина у концертному залі "Крокус Сіті Хол" у Красногорську Московської області є свідомою провокацією російських спецслужб за вказівкою президента рф путіна.

Відповідальність за теракт взяли на себе бойовики ІДІЛ. Водночас спецслужби рф виключили версію про причетність України чи ІДІЛ до теракту. Російський Telegram-канал Baza повідомив, що підозрюваними у нападі на "Крокус Сіті Холл" є четверо громадян Таджикистану. Міністерство закордонних справ Таджикистану назвало фейковою інформацію про те, що у стрілянині в підмосковному "Крокус Сіті Холі" підозрюють громадян країни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: