fbpx
Сьогодні
08:31 24 Бер 2024

Уночі ворожі БпЛА атакували Кривий Ріг: понад 76 тисяч людей залишилися без тепла

Фото: Сили оборони півдня України

Уночі, 24 березня, російські загарбники атакували Кривий Ріг ударними дронами, внаслідок чого понад 76 тисяч людей залишилися без тепла.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака.

Як зазначив очільник області, вночі російські війська атакували область ударними дронами.

"Через падіння уламків у Кривому Розі пошкоджено тепломережі та лінію електропередач. Через перепад напруги в місті відключено кілька котелень. Без тепла залишилися шість лікарень, понад півтори сотні навчальних закладів", повідомив Лисак.

Також зауважили, що без тепла залишилося три тисячі будинків, де загалом проживає 76 тисяч осіб. В одній із медустанов були перебої з електропостачанням, її відновили.

"Цілив агресор з критичної інфраструктури й на Нікопольщині. Уламки збитого безпілотника пошкодили енергооб'єкт. Без світла залишилося понад три тисячі абонентів у Нікополі та понад 6,4 тисячі – в районі. Електропостачання вже відновлено", – додав глава ОВА.

Армія рф вранці у п'ятницю, 22 березня, підняла в небо стратегічні бомбардувальники Ту-95МС, які здійснили пуски крилатих ракет Х-101/555/55.

У низці українських міст із часом пролунали вибухи: працювала ППО, але є і прильоти. У Кривому Розі в Дніпропетровській області зафіксовано влучання в об'єкти критичної інфраструктури. У Хмельницькому є жертви та постраждалі.

Нічна російська повітряна атака 24 березня

У ніч на 24 березня окупанти запустили кілька груп ударних безпілотників типу "Шахед" із північного та південного напрямів.

У Повітряних силах ЗСУ про загрозу атаки дронів попереджали мешканців південних та центральних регіонів, пізніше загроза поширилася і на західні області.

Окрім того, вночі в Україні було оголошено масштабну повітряну тривогу. Повітряні Сили повідомили про зліт 14 бортів ТУ-95МС.

Ракети заходили на територію країни через Сумську та Чернігівську область у напрямку Черкащини, Київщини, Житомирщини, Рівненщини: потім частина звернула на столицю, а решта – на Львівщину.

Над столицею та її районом протиповітряна оборона збила близько десятка крилатих ракет.

Унаслідок ракетної атаки в Києві зафіксовано падіння уламків у двох районах столиці:

  • у Деснянському районі уламки впали на територію лісових насаджень.
  • У Шевченківському районі – на територію паркової зони та на територію житлової забудови. Зафіксовано пошкодження фасаду багатоповерхового житлового будинку. Без загоряння.

Також окупанти вночі запустили по Львівщині близько 20 ракет та 7 безпілотників. Працювала ППО.

Садовий додав, що у Львові прильотів не зафіксували.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: