fbpx
Сьогодні
13:58 24 Бер 2024

З допомогою USAID підприємство на Київщині, після знищення окупантами об’єктів, відновило виробництво

Фото: Х / Посол Бріджит А. Брінк

Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк відвідала на Київщині підприємство з виробництва фільтрів для води, яке за допомогою USAID відновило роботу після знищення об'єктів.

Про це американська дипломатка повідомила у соцмережі Х, пише Рубрика.

Як зазначила посолка, український бізнес продовжує підтримувати економіку України, попри незаконну війну Росії.

"Сьогодні я відвідала підприємство з виробництва фільтрів для води, що підтримується USAID у Київській області, яке відновило виробництво після знищення об'єктів, повернувши собі частку ринку та зберігши понад 200 робочих місць", – написала посол США.

Що відомо про допомогу від USAID

У 2023-2026 роках USAID у рамках Проєкту "Економічна підтримка України" (Проєкт USAID) виділить 115 мільйонів доларів на підтримку Державного агентства з відновлення та розвитку інфраструктури України, Укрзалізниці та Державної митної служби України.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) співпрацює з Україною з 1992 року. Нині 42 проєкти USAID сприяють вирішенню нагальних потреб і довгостроковому розвитку України як незалежного, суверенного, демократичного та заможного суспільства.

Від 24 лютого 2022 року USAID надав 16,75 млрд доларів прямої бюджетної підтримки, 1,4 млрд доларів гуманітарної допомоги та понад 1 млрд доларів допомоги на розвиток.

Нагадаємо, що проєкт USAID "Економічна підтримка України" закупив для потреб Державного навчального закладу ДНЗ "Гадяцьке Аграрне Училище", що у Полтавській області, обладнання для модернізації лабораторії з декількох дисциплін.

Окрім того, USAID "Конкурентоспроможна економіка України" оголосила грантову програму для підтримки розвитку українських середніх та великих переробних підприємств.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: