fbpx
Сьогодні
16:19 24 Бер 2024

Польські протестувальники не пропускають українські вантажівки на трьох пунктах пропуску

English version here

Фото: AFP

Фермери Польщі заблокували рух вантажівок на пунктах пропуску "Ягодин", "Рава-Руська", та "Угринів". На цих напрямках у черзі стоять близько 500 машин.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, пише Рубрика.

За його словами, на КПП "Рава-Руська" та "Ягодин" поляки взагалі не пропускають українські вантажівки, які намагаються в'їхати в Польщу — на цих напрямках "нульові показники перетину кордону за останній період".

Речник ДПСУ зазначив, що деяку кількість вантажівок поляки все-таки пропускають, однак ця кількість, за його словами, "далека від ідеалу".

Так, наприклад, упродовж минулої доби, 23 березня, на пункті пропуску "Ягодин" у бік України змогли виїхати 60 вантажівок, хоч на цьому напрямку є можливість пропускати 1200-1400 машин, розповів Демченко.

Що відомо про перекриття кордону з Польщею

Польські перевізники, а згодом і фермери почали блокувати рух українських вантажівок з осені 2023 року. Причиною страйку перевізників називають "надмірну конкуренцію" після ухвалення "транспортного безвізу" між Україною та країнами ЄС.

А польські фермери протестують, щоб добитися помʼякшення європейського "зеленого курсу", а також отримувати більше субсидій, дотацій та компенсацій.

Вони блокували рух на шести напрямках — це пункти пропуску "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська", "Шегині" та "Краківець".

Польські ЗМІ навіть писали, що Україна та Польща нібито ведуть переговори щодо тимчасового закриття кордону для двосторонньої торгівлі товарами. Проте в Мінвідновлення України заперечили інформацію про такі переговори.

Через блокаду українська економіка зазнала вже мільярда євро збитків, економічні втрати Польщі ще більші. Окрім того, на території Польщі померли троє українських водіїв.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: