fbpx
Сьогодні
07:55 24 Бер 2024

Над Києвом та районом столиці ППО знищила близько десятка ворожих ракет

Фото: DEFENSE EXPRESS

У ніч на 24 березня російські загарбники влаштували чергову масовану повітряну атаку по Україні: над столицею та її районом протиповітряна оборона збила близько десятка крилатих ракет.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram-канал КМВА.

Як повідомили у військовій адміністрації, окупанти застосували три види крилатих ракет, повітряна тривога тривала понад дві години.

"Противник вкотре застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 з бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Пуски сталися з району Енгельса, Саратовської області. Повітряна тривога в столиці тривала понад 2 години. До Києва ракети заходили групами, північного напрямку", – повідомили у КМВА.

Також адміністрація повідомила, що протиповітряна оборона вразила майже десяток ворожих ракет.

"Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом та в районі столиці було вражено близько десятка ворожих ракет. Точну кількість і тип ракет повідомлять у своїх звітах Повітряні Сили", – повідомили у КМВА.

За попередніми даними, у столиці без постраждалих та руйнувань.

Згодом у КМВА додали, що внаслідок ракетної атаки в Києві зафіксовано падіння уламків у двох районах столиці:

  • у Деснянському районі уламки впали на територію лісових насаджень.
  • У Шевченківському районі – на територію паркової зони та на територію житлової забудови. Зафіксовано пошкодження фасаду багатоповерхового житлового будинку. Без загоряння.

"Інформація щодо постраждалих відсутня. На місцях пригод працюють оперативні служби. Дані оперативного зведення оновлюються та уточнюються", додали там.

Це вже друга ракетна атака за чотири дні.

Нагадаємо, що 21 березня російські окупанти, після паузи в 44 дні, завдали чергового ракетного удару по Києву, використавши 31 ракету, дві з яких були балістичними, у тому числі "Іскандер" (KN-23) та "Кинжал".

У ночі силам протиповітряної оборони вдалося знищити 31 ворожу ціль.

Попри те, що їх всі вдалося збити, у Києві уламки ворожих цілей впали в декількох районах, 13 людей в результаті атаки на Київ отримали поранення.

Нічна російська повітряна атака 24 березня

В Україні вночі 24 березня в Україні оголошено масштабну повітряну тривогу. Повітряні Сили повідомили про зліт 14 бортів ТУ-95МС.

Ракети заходили на територію країни через Сумську та Чернігівську область у напрямку Черкащини, Київщини, Житомирщини, Рівненщини: потім частина звернула на столицю, а решта – на Львівщину.

Відомо, що Львівську область росіяни атакували 20 ракетами й 7 ударними БпЛА.

Окрім того, окупанти запустили кілька груп ударних безпілотників типу "Шахед" із північного та південного напрямів.

У Повітряних силах ЗСУ про загрозу атаки дронів попереджали мешканців південних та центральних регіонів, пізніше загроза поширилася і на західні області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: