fbpx
Сьогодні
21:45 22 Бер 2024

Стрілянина в підмосковному музичному центрі "Крокус Сіті Хол" – свідома провокація спецслужб рф, – ГУР

English version here

Теракт у підмосковному Красногорську в концертному залі Crocus City Hall є свідомою провокацією режиму Путіна, про яку попереджала міжнародна спільнота.

Про це зазначив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов у коментарі Укрінформу, пише Рубрика.

«Це свідома провокація російських спецслужб. Старіючий російський диктатор Путін починає повторюватися. Він починав з таких злочинів свою політичну кар'єру і цими речами намагається її закінчити», – сказав Юсов.

За словами представниками ГУР, міжнародна спільнота була «добре проінформована про підготовку подібних провокацій і заздалегідь попередила своїх громадян, які знаходяться на території Росії, про можливість її проведення і реалізації».

Юсов зазначив, що сьогоднішні обстріли української критичної інфраструктури і цивільних об'єктів, і теракт у концертному залі «Крокус Сіті Холл» є «однією спільною спецоперацією російських спецслужб».

Крім того, в українській розвідці не виключають повторення у Росії подібних терактів.

«Російські спецслужби на території РФ мають найбільший досвід підготовки і реалізації сценаріїв терактів проти власного населення», – додав Юсов.

Варто зазначити, що в адміністрації президента Сполучених Штатів Америки заявили про відсутність якихось даних про можливості причетності України до сьогоднішньої стрілянини у російському торговому центі "Крокус Сіті хол" (Crocus City Hall) під Москвою.

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу, відповідаючи на питання журналістів.

"Поки не має ознак того, що Україна чи українці причетні до цього. Це лише сталося і ми за цим стежимо. Але поки я переконую вас у відсутності зв'язків з Україною", — сказав він.

Водночас Кірбі заявив, що не може наразі повідомити деталі щодо інциденту. У Білому домі очікують коментарів від російських офіційних осіб.

"Фото жахливі. Важко на них дивитись. Ми з жертвами цієї жахливої стрілянини. Ви дивитесь на ці відео і усвідомлюєте, що є матері, батьки, доньки та сини. які ще не бачили цих новин. Це буде важкий день. Наші думки з ними", — додав координатор Ради нацбезпеки.

Як повідомляла Рубрика, у Красногорську Московської області РФ у великому концертному центрі «Крокус Сіті Холл» сталася стрілянина внаслідок якої загинуло понад 12 чоловік, щонайменше 35 отримали поранення. Серед постраждалих троє дітей 8 та 11 років. Більшість поранених — вогнепальні поранення й отруєння чадним газом.

За даними "РИА Новости", стріляли, як мінімум, троє людей у камуфляжі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: