fbpx
Сьогодні
Фото, відео 17:39 21 Бер 2024

Українським оборонцям вдалося збили російську крилату ракету з кулемета

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

У ніч на 21 березня під час ворожого масованого повітряного удару мобільна вогнева група Сухопутних військ ЗСУ збила крилату ракету ворога за допомогою кулемета.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram командувача СВ Олександра Павлюка.

Як розповідають військові, під час нічного повітряного удару ворога на підльоті до Києва бійцям мобільної вогневої групи вдалося збити ракету.

"Під час нічної ракетної атаки на підльоті до столиці мобільна вогнева група Сухопутних військ вогнем з кулемета Browning M2 знищила крилату ракету противника", зазначив Павлюк. 

Зазначено, що це не перша збита крилата ракета на рахунку цього підрозділу.

"Навченість + злагодженість = результат", підкреслив командувач.

Нагадаємо, що в кінці січня 23 січня під час ракетного удару російської армії на півночі України знищили декілька крилатих ракет. Одну з них – з кулемета.

Довідка

Кулемет Browning  — великокаліберний кулемет, розроблений наприкінці Першої світової війни Джоном Браунінгом. Був прозваний Ma Deuce або "калібр 50". Цей кулемет ефективний проти піхоти, неброньованого та легкоброньованого транспорту, човнів та літаків на низьких висотах.

Різноманітні модифікації цього кулемета широко використовувався армією США з 1920-х років по сьогодні, він використовувався протягом Другої світової, Корейської, В'єтнамської, Іракської та інших війнах.

Цей кулемет залишається на озброєнні багатьох країн НАТО та ряду інших країн. Він, з дуже нечисленними модифікаціями, залишається у використанні довше за будь-які інші ручні типи озброєння у США.

Ракетний удар по Україні 21 березня

Російські війська в ніч на 21 березня влаштували масований обстріл України, використавши 31 ракету, дві з яких були балістичними, у тому числі "Іскандер" (KN-23) та "Кинжал".

Попри те, що їх всі вдалося збити, у Києві уламки ворожих цілей впали в декількох районах, 13 людей в результаті атаки на Київ отримали поранення.

Також у Києві внаслідок російської ракетної атаки зранку 21 березня пошкоджені шість закладів освіти, постраждав Свято-Миколаївський храм на Татарці.

У ночі силам протиповітряної оборони вдалося знищити 31 ворожу ціль.

На місці працював фотокореспондент Рубрики Микола Тимченко.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: