fbpx
Сьогодні
18:25 21 Бер 2024

Українським Збройним силам вдалося стабілізувати обстановку на Сході, - Сирський

Фото: Телеграм / СИРСЬКИЙ

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський провів телефонну розмову з начальником Об'єднаного штабу Збройних Сил Французької Республіки Тьєрі Бюркаром, під час якої розповів, що українським оборонцям вдалося стабілізувати обстановку на сході України.

Про це пише Рубрика, посилаючись в Telegram Сирського, де він розповів про свою телефонну розмову з генералом французької армії Тьєрі Бюркаром.

"Проінформував про ситуацію на полі бою. Зокрема, про те, що на цей час Силам оборони України вдалося стабілізувати обстановку на сході України", зазначив головком.

Також Сирський подякував уряду Франції та французькому народові "за постійну та послідовну підтримку України".

Головнокомандувач також окремо висловив вдячність за надану допомогу з підготовки українських військовослужбовців на території Франції.

Що відбувається на фронті

Нагадаємо, російські окупанти посилили штурми на фронті. Зокрема, росіянам вдалося захопити Авдіївку та деякі сусідні села. Проте Сили оборони утримують позиції біля Авдіївки, не дають ворогу просуватися далі.

Окрім того, у розвідці Британії вважають, що, ймовірно, наступною ціллю російсько-окупаційних військ у Донецькій області стане Часів Яр на Бахмутському напрямку, адже на сьогодні воно розташоване приблизно за 5 км від лінії фронту.

Варто додати, в ISW вважають, що подальші затримки з наданням західної допомоги у сфері безпеки, ймовірно, відкладуть українські зусилля з відновлення ініціативи на всьому театрі бойових дій. Нашкодити цьому може і запланована росією нова наступальна операція навесні-влітку цього року.

Загалом минулої доби на Авдіївському напрямку, нашими захисники відбили 14 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Семенівка, Тоненьке, Первомайське, Нетайлове, Невельське Донецької області.

Сили оборони ліквідували ще близько 700 загарбників, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали понад 433 тисячі військових.

Також у Запорізькій області ситуація в районі Роботиного динамічна, але не критична: окупанти не припиняють "м'ясні" штурми.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: