fbpx
Сьогодні
22:08 21 Бер 2024

Польські фермери розблокували ще один пункт пропуску на кордоні з Україною

Увечері 21 березня польські фермери завершили мітинг на напрямку пункту пропуску "Зосин – Устилуг" та розблокували рух вантажних автомобілів.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби полковник Андрій Демченко в коментарі УП.

"О 21.10 отримано інформацію від прикордонної варти Республіки Польща про завершення польськими фермерами дій з блокування руху для вантажних транспортних засобів перед польським ППр "Зосин"", зауважив спікер ДПСУ.

Демченко зазначив, що на даний час пропуск усіх транспортних засобів здійснюється безперешкодно в обох напрямках.

На уточнювальне запитання видання, чи є в ДПСУ інформація стосовно того, чи планують польські фермери відновити блокаду на цьому напрямку, Демченко відповів:

"Це вся інформація, яка є на цей момент".

Нагадаємо, що 21 березня польські протестувальники припинили блокаду на ще одному пункті пропуску "Медика" – "Шегині". Наразі весь транспорт може без перешкод переїжджати там. Водночас заблокованими для вантажівок станом на сьогодні залишаються чотири напрямки.

Варто додати, що сукупно станом на сьогоднішній ранок на цих 4 напрямках ("Ягодин", "Устилуг", "Угринів" та "Рава-Руська") в чергах на території Польщі загалом перебуває майже 850 вантажівок, найбільше навпроти пунктів пропуску "Ягодин".

Що відомо про перекриття кордону з Польщею

Польські перевізники, а згодом і фермери почали блокувати рух українських вантажівок з осені 2023 року. Причиною страйку перевізників називають "надмірну конкуренцію" після ухвалення "транспортного безвізу" між Україною та країнами ЄС.

А польські фермери протестують, щоб добитися помʼякшення європейського "зеленого курсу", а також отримувати більше субсидій, дотацій та компенсацій.

Через блокаду українська економіка зазнала вже мільярда євро збитків, економічні втрати Польщі ще більші. Окрім того, на території Польщі померли троє українських водіїв.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: