fbpx
Сьогодні
21:58 20 Бер 2024

Нідерланди виділять €350 млн на військову підтримку України: кошти підуть на закупівлю боєприпасів для F-16 та дрони

English version here

Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила про виділення Україні 350 мільйонів євро військової допомоги.

Відповідне повідомлення оприлюднили на сайті нідерландського МО, пише Рубрика.

Як зазначається, на частину з цих коштів, а саме 150 мільйонів євро, будуть закуплені боєприпаси класу "повітря-земля" для винищувачів F-16.

Водночас Нідерланди знову відправляють (із раніше обіцяних) літаки до Румунії, які використовуватимуться у навчальному центрі для українських і румунських пілотів. Мовиться не лише про самі F-16, а й про всі супутні запчастини та снаряди.

"Нідерланди разом з Данією та США очолюють коаліцію ВПС у межах "Рамштайну". 18 нідерландських винищувачів були надані для навчань у Румунії. Ще 24 літаки, які залишилися, призначені для постачання в Україну. Частину з них наразі готують, що робиться за погодженням із партнерами по коаліції", — вказали у відомстві.

У Міноборони також поінформували, що Нідерланди виділяють понад 200 мільйонів євро на закупівлю безпілотних літальних апаратів.

Планується закупити значну кількість безпілотників ISR (Intelligence Surveillance Reconaissance) і передати їх Україні, що буде зроблено в координації з партнерами та українськими Збройними силами.

"Ці БПЛА вже використовуються і добре зарекомендували себе на полі бою", — підкреслила Кайса Оллонгрен.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із міністеркою оборони Нідерландів Кайсою Оллонгрен, яка перебуває з візитом у нашій країні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: