fbpx
Сьогодні
10:16 20 Бер 2024

Молдова заборонила делегації рф приїхати на конференцію, організовану ООН, що пройде в Кишиневі

Молдова прийняла рішення не допустити офіційних представників російської федерації особисто брати участь у регіональній конференції Продовольчої й сільськогосподарської організації ООН, що відбудеться в Кишиневі у травні цього року.

Про це пише видання Newsmaker, посилаючись на Міністерство закордонних справ Молдови.

Як зазначили у відомстві, російській делегації запропонували виступити онлайн на конференції, що пройде з 14 до 17 травня в Молдові.

"У зв'язку з тривалою агресивною війною Росії проти України, що грубо порушує Статут ООН, провокує численні кризи й підриває продовольчу безпеку на міжнародному рівні, МЗС ухвалило рішення не допускати особистої участі офіційних представників Російської Федерації, обмеживши її на рівні посольства або в онлайн-форматі", підкреслили у молдовському міністерстві.

На зустрічі учасники мають намір обговорити питання, пов'язані із:

  • сільським господарством,
  • продовольчою безпекою,
  • цифровізацією у сфері сталого використання земельних, лісових і водних ресурсів.

Своєю чергою офіційна представниця російського МЗС Марія Захарова заявила, що у Кишиневі "відверто зловживають своїм статусом сторони, яка приймає заходи за лінією ООН, що ставить під сумнів спроможність молдовської влади виступати в цій якості надалі".

"Дії Кишинева не залишаться без відповіді з російського боку", – заявила вона.

Нагадаємо, що Кишинів заборонив відкривати виборчі дільниці на території Молдови для голосування на "виборах" президента росії, що відбувалися з 15 до 17 березня, окрім дільниці в посольстві у Кишиневі. Проте Росія відкрила шість виборчих дільниць на лівому березі Дністра.

"Відкриття виборчих дільниць у Придністровському регіоні є неприйнятним. На жаль, таке траплялося в минулому, але без згоди конституційної влади Республіки Молдова не може бути відкрита жодна виборча дільниця, окрім тієї, що знаходиться в посольстві, але і на це, очевидно, повинна бути формальна згода", – пояснив міністр закордонних справ Молдови Міхай Попшой.

Окрім того, 19 березня МЗС Молдови повідомило про оголошення персоною нон грата співробітника посольства рф у зв'язку з організацією "виборів" президента росії на території Придністровського регіону.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: