fbpx
Сьогодні
Фото 09:59 19 Бер 2024

Співробітники СБУ затримали батька з сином, які готували ракетні удари росіян по Київщині

Фото: СБУ

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили двох російських агентів. Затримані батько з сином готували удари російських військ по Київській області.

Як пише Рубрика, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Зрадники передавали ФСБ РФ геолокації:

  • базування Сил оборони, у тому числі військовослужбовців Сил спеціальних операцій Збройних сил України,
  • координати промислових цехів, де виробляли українські безпілотники.

"За наведенням фігурантів загарбники планували здійснити прицільні ракетні удари по українських об'єктах. Однак Служба безпеки зірвала ворожі наміри. У результаті спецоперації на Київщині обох агентів було викрито, задокументовано їхні злочинні дії і затримано", – наголосили у спецслужбі.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Синхронно були проведені заходи для убезпечення підрозділів ЗСУ і виробничих потужностей оборонно-промислового комплексу України.

Серед іншого, агенти ФСБ виконували специфічне завдання російської спецслужби – шукали останки російських військових, які загинули під час боїв за Київ.

"Фігуранти збирали фрагменти тіл окупантів у контейнери, а потім вивозили у лісопосадки столичного регіону та хоронили. Після цього вони направляли до ФСБ відповідний фотозвіт із прив'язкою до місцевості та координатами місця захоронення ворожих останків", – зазначили в СБУ.

Як встановило розслідування, затримані раніше проходили службу у правоохоронних органах.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Після звільнення їх дистанційно завербував співробітник ФСБ, який звернув увагу на зрадників після їхніх антиукраїнських коментарів у Ютубі.

На початкових етапах співпраці із загарбниками молодший фігурант проводив онлайн-тренінги з тактичної медицини для бойовиків російського угруповання "Ахмат".

За відпрацьовані завдання зрадники отримували грошову винагороду на банківські картки.

Фото: СБУ

Під час обшуків у затриманих виявили мобільні телефони та інші речові докази злочинної діяльності.

Слідчі СБУ повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув'язнення.

Як повідомляла Рубрика, у Дніпрі правоохоронці Служби безпеки України затримали агента ФСБ, який перевдягаючись у форму українських воїнів шпигував за переміщенням новітньої військової техніки та озброєння Сил оборони, а також передавав координати розташування критичної інфраструктури міста та ППО.

Також СБУ під Миколаєвом розкрила одну із найбільших мереж агентів рфДо неї входило 13 інформаторів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: