fbpx
Сьогодні
18:20 17 Бер 2024

Херсонський художній музей ідентифікував уже 96 робіт, викрадених російськими загарбниками

English version here

Херсонський художній музей ідентифікував уже 96 творів мистецтва,  які викрали росіяни.

Про це музей повідомив у Фейсбуці, інформує Рубрика.

"Ідентифікація вкрадених творів мистецтва триває. Знову повертаємось до цього кадру, знятого для пропагандистського сюжету у вересні 2023 року в Центральному музеї Тавриди. Нагадуємо, що у цій кримській установі окупанти зберігають викрадені з Херсона твори мистецтва. На відео вдалось розпізнати ще дві незаконно вивезені роботи, тож кількість ідентифікованих творів сягнула 96", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, працівники херсонського музею ідентифікували роботу Ярослава Прохазки (1886-1949) "Вид з косогору на Прагу".

Як зазначається, це чеський живописець, член Празької спілки художників, відомий як майстер пейзажів, особливо міських. Він умів передавати особливий настрій міських куточків і провулків. На творчість живописця вплинув рух імпресіонізму, однак у його роботах присутні й елементи романтизму.

Прохазка виставляв свої твори на численних персональних і групових виставках у Чехії та Європі, зокрема в Парижі, Осло та Копенгагені. За серію картин європейських міст у 1931 році він був відзначений щорічною премією Празької Академії мистецтв.

Ще одна робота – Івана Старенкова (1955-2010) "Зелений день". Цей херсонський художник-нонконформіст був відомий своїм нестандартним підходом до живопису, його прагнення нових тем і уникнення реалістичного трактування додало в мистецтво регіону ноту свіжості.

"Зелений день" – не єдина вкрадена росіянами картина Старенкова, але друга, яка точно перебуває в Криму, в Центральному музеї Тавриди. На цьому ж кадрі можна побачити його полотно "Терція", ідентифіковане раніше.

Раніше Рубрика писала, що Херсонський художній музей ідентифікував 80 робіт, викрадених російськими загарбниками.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: