fbpx
Сьогодні
Відео 21:09 15 Бер 2024

Українські воїни забезпечать покидькам справедливу реакцію, - Президент

Фото: Офіс Президента

В Одесі продовжуються рятувальні роботи після удару військ російської федерації. Сили оборони забезпечать російським вбивцям справедливу реакцію.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на відеозвернення президента України Володимира Зеленського.

"Зараз в Одесі ще тривають рятувальні роботи та надання допомоги після російського ракетного удару. Дуже підлого удару цих покидьків: дві ракети, і друга – коли на місце влучання прибули рятувальники та лікарі", – заявив президент.

За словами Зеленського, внаслідок удару серед загиблих та постраждалих є фельдшери екстреної медичної допомоги, а також рятувальник Державної служби надзвичайних ситуацій (ДСНС). Також наразі продовжується пошук людей під завалами. На місці подій працюють усі необхідні служби.

"Я доручив обласній владі повністю підтримати всіх постраждалих. Наші Сили оборони обов'язково зроблять усе, щоб російські вбивці відчули нашу справедливу реакцію", – додав Зеленський.

У тому ж числі президент нагадав про сьогоднішні військові наради. Він доручив Кабінету міністрів зробити все для створення ще більш технологічних і далекобійних, масових дронів.

"Це повинен бути конвеєр російської відповідальності за терор. І це – принциповий момент, багато в чому історичний. Що більше наших справедливих відповідей буде російській державі та що більш відчутними будуть наші дії проти російської системи, то важче буде Путіну (Володимир Путін, російський диктатор, – ред.) продовжувати своє хворе правління, а отже, і війну", – відзначив Зеленський.

Також глава повідомив:

"Провів нараду щодо нашої міжнародної роботи. Підсумки, комунікація з партнерами за першу половину березня та перемовини, які заплановані найближчими тижнями. Працюємо над тим, щоб виконати кожну домовленість, зокрема й щодо спільних оборонних виробництв. Україна стане ще сильнішою".

Він подякував всім, хто працює заради нашої держави та людей, хто б'ється заради України!

Удар рф по Одесі 15 березня

Нагадаємо, російські війська сьогодні, 15 березня, атакували Одесу ракетами. Ціллю російських терористів була громадянська інфраструктура.

Війська рф били  по Одесі балістичними ракетами "Іскандер-М". Їх запустили з тимчасово захопленого Криму.

Повітряну тривогу у регіоні оголосили об 11:01. В Одесі потужний вибух пролунав об 11:04, тоді у Повітряних силах повідомляли про ракету у напрямку міста. Після цього у місті чули повторний вибухЗагинули фельдшер та співробітник ДСНС, які після першого вибуху приїхали надавати допомогу на місце.

Унаслідок російського ракетного обстрілу Одеси, здійсненого сьогодні вдень, кількість загиблих збільшилася до двадцяти людей.

Відомо, що загинули ексзаступник мера Сергій Тетюхін та командир батальйону "Цунамі" Олександр Гостіщев.

Унаслідок обстрілу зруйновано триповерхову будівлю рекреаційного об'єкту, пошкоджено:

  • щонайменше 10 приватних будинків,
  • станцію техобслуговування,
  • газопровід низького тиску,
  • авто швидкої допомог,
  • пожежно-рятувальні автомобілі.

16 березня оголошено у місті та області днем жалоби.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: